Oldalak

2014. november 9., vasárnap

Arrow: Kezdett a 3. évad


Az Arrow sem tétlenkedett, ugyanis lassan már egy hónapja elstartolt a 3. évad, a nézettség házon belül még mindig az egyik legjobb, ahogy a minőség is. Valahol ott hagytuk abba, hogy a sorozat egy jó 1. szezon után egy még jobb 2. évadot produkált, amit én úgy érzem, hogy utólag túlértékeltem, bár az továbbra is elmondható, hogy a története az erőssége a szériának, ami továbbra is jó. Talán idén végre képesek lesznek az eddigi felesleges szereplőkkel kezdeni valamit, jelek szerint alakul a dolog, ugyanis Thea és Laurel végre érdekesek, ami Roy-ról nem mondható el, mivel Colton Haynes tehetségtelen színész, hiába baromi jó fej a valóságban. Eddig öt epizód került adásba, amik nekem tetszettek, és biztatóak a folytatásra nézve, ugyanis látszik, hogy a készítők azért ragaszkodnak egy szinten a képregényvilágához, így sokszor emelnek át onnan szereplőket, sztorikat, bár vannak dolgok, amiket nem kéne erőltetni. Szóval a 2. évad magasra tette a lécet, hisz az a szezon még a kritikusok tetszését is elnyerte, netes berkekben a széria is népszerűbb lett. Volt egy zseniális főgonosz erőltet indítékkal, egy jó bosszúhadjárat, egy remekül működő Team Arrow, még mindig szórakoztató volt, ráadásul egy WTF? halál is volt, egyelőre ezt az utat igyekeznek tovább folytatni. Tovább spoilerezem.


Az alkotók már korán elárulták, hogy nem más lesz a főellenség, mint Ra's Al Ghul, a DC univerzum egyik legikonikusabb alakja, aki a Bérgyilkosok Ligájának a vezetője. Tavaly elég sokat utaltak rá Sara kapcsán, aki a ,,cégének" a tagja volt, miatta jelent meg Nyssa, a lánya, plusz ők segítettek Olivernek megmenteni a várost. Saját maguknak rakják magasra a lécet a készítők. Sara halálának kapcsán kerültek újra képbe. Sajnos, meghalt a Fekete Kanárink, őszintén szólva én nagyon sajnáltam, hisz nem ezt érdemelte, úgyhogy az évadnyitóban váratlan csapásként ért az elvesztése. Számomra Sara a tavalyi évad egyik legnagyobb pozitívuma volt, egy erős harcos, aki megbánta a múltjában elkövetett bűnöket, ezért kellett ilyen csúnya véget érnie. Azért volt a városban, hogy levadássza Malcolm Merlyn-t, akit a 4. részben a gyilkossággal gyanúsítanak is, viszont túl egyszerű lenne. Az én elméletem az, hogy Ra's al Ghul ölette meg a lányt a bizonytalansága miatt, viszont rá kellett kenni valakire, hisz a lányának a szerelméről van szó. Azt mondjuk, nem gondoltam volna, hogy szeretné Starling City-t elfoglalni, Malcolmot pedig Oliver a védelme alá vette, így ütköztek az érdekeik, úgyhogy lesz itt ne mulass. Persze, ez a történetszál elég sok terén szerintem homályos: Miért kellett Sara-t megöletni? Miért nem intézik el egyszerűen Malcolmot, az Íjásszal nem is kéne foglalkozni? Hogyan fog ez az évad végéig kitartani? Némi karakterizációra is rá fog szorulni, mert én egyelőre a bérgyilkosai ellenére is nem látom egyelőre egy erős főgonosznak, nem, mint tavaly Manu Bennettet, aki első perctől a titok kiderülése után a frászt hozta rám. Amúgy egy viszonylag ismeretlen színészt szereztek meg a szerepre, aki a néhány mondata után egész jó, nem Liam Neeson, de ő drága lenne a csatornának.


Úgy tűnik, hogy az idei évadban végre kapunk badass csajokat. Sara halála miatt Laurel elindult egy egész pozitív irányba, mert nem az önsajnálatba menekül, hanem azért küzd, hogy erősebb legyen. Örülök, hogy folytatják azt az utat, amit el kezdtek már tavaly, jó tagja a Team Arrow-nak, és nem értek egyet azokkal, akik szerint hisztis. Basszus megölték a húgát, akit alig kapott vissza, aztán megint elveszítette. Tetszik, hogy szimbolikusan hordja a fekete bőrdzsekit, ahogy el kezdett Wildcat-nél is edzeni, hogy ő legyen a következő Fekete Kanári. Amúgy szerintem ide behoznak egy kis románcot kettőjük közé, mondjuk kémia annyira nincsen. Semmi panaszkodást ne adjanak a szájába, aztán jóban leszünk. Mellékesen megjegyezném, nem bánnám, hogy ha lenne egy barátság Felicity és Laurel között, végül is részben együtt dolgoznak, így lenne alapja. Thea jóval érettebbnek és keményebbnek tűnik. Persze, lelépett érthetetlen módon Malcolm-mal, aki kiképezte őt, így már nem kell félteni. Egyelőre belőlem nem tudom, hogy mit hoznak ki, de a látszatja jó, bár Thea jelenlétét a korábbi évadokban sem értettem igazán. Érdekes, hogy öt hónap alatt milyen jó apa-lánya kapcsolat alakult ki itt, furcsa módon még ez is tetszik. Malcolm Merlyn állandó szereplő lett, John Barrowman jól játssza, az apuci szerepe sokkal jobban áll neki, mint a főellenség köpenye.


Persze, még mindig nem ezek a szereplők a sorozat lelkei, hanem az eredeti Team Arrow. Idén úgy látszik, hogy végre hajlandóak kezdeni a tavaly méltánytalanul hanyagolt Diggel, aki amúgy apuka lett. Neki az Argus kapcsán szánnak egy történetszálat, amit Amanda Waller elég diktatórikusan irányít, a csapatot sem hagyta ott. Tetszik ahogyan az írók kezelik Lyla és Diggle kapcsolatát szülők, mégis lazán elvannak egymás mellett. Mondjuk érdekelne, hogy még mindig a levegőben van a bátyja meggyilkoltatásának az ügye, annak kapcsán vetették fel a H.I.V.E.-ot, amit úgy tűnik, még mindig levegőben hagynak. Felicity Smoak továbbra is szórja a sziporkázó egysorosokat, azonban idén ő testesíti meg Oliver drámáját is. A 3. részben az ő jelenetei voltak messze a legjobbak. Szerintem karakterizáció terén messze ő a legelhanyagoltabb karakter, talán ezen változtatnak. Amúgy külföldi oldalakon láttam, hogy sok mindenkit foglalkoztat az a kérdés, hogy ki Felicity apja, nekem erre van egy bizarr elméletem, amit szerintem a jövő héten megdöntenek, mert szerintem válaszolnak a kérdésre. Jó a kedvenc IT girlünk céges történetszála, ráadásul egész jó kémiája van Ray Palmer-ral, akivel előrelátom a célokat. Oliver küzd önmagával, hogy az Íjász vagy Oliver Queen legyen-e, próbál minden helyzetet megoldani, bár most a poklot szabadította a városra. 



Az egyik legjobb dolog továbbra is a Felicity és Oliver páros, gyakorlatilag nekik szánták a nyitó epizódot, bár túl hihetetlen lett volna, hogy összehozzák őket. Valahogy úgy érzem, hogy ez a lépés túl korai lenne, szerintem még egy jó darabig építeni kellene a közöttük lévő románcot. Legalább voltak randizni, ami balul sikerült, és csókolóztak, így is többet kaptunk a kelleténél. Mondjuk nem bántam volna, hogy ha az alkotókba több kreativitás szorul, mert előhúzták a "veszélybe-sodrom-kártyát-meg-magányos-hős-vagyok-nem-lehetünk-együtt", ez azért van, hogy ne legyenek együtt, azért hülyének ne nézzenek. A 2. részben hozzájuk volt köthető az egyik legdrámaiabb jelenet, amiben Felicity gyakorlatilag kiosztotta Olivert, hogy ridegen reagált Sara halálára, igaza volt. Rossz hozzáállása a hősünknek, mert nem kell boldogtalannak lennie, azért, mert embereket ment. Ezt követheti Roy is, aki messze a legérdektelenebb karakter, bár Colton Haynes-nek a harci jelenetek legalább jól mennek.

Összességében: 10/7
Vannak logikai bakik, hülyeségek, baromságok, lyukak a történetben, azonban egyelőre folyik az alapozás, hisz nem akárki fogja megkeseríteni hőseink életét. Számomra elvárások vannak, úgyhogy ha ezt a szintet tartják, akkor nekem meg fog felelni, persze szerintem egyelőre vannak olyan részek, amik miatt gyengébb, mint tavaly, azonban legalább kezd a legtöbb karakter kikupálódni. Reálisan szerintem több nem is jár ezért a kezdésért, mert tavaly azért szerintem izgalmas volt a Fekete Kanári felbukkanása, azonban nem veszi el ez a kedvem, hisz rengeteg minden van, amit megszeretnék tudni. Ráadásul a Hong Kong-i visszaemlékezések izgalmasak, ráadásul Amanda Waller egy igazi, kegyetlen bitch-ként viselkedik, ahogy Katrina Law is kitűnő Nyssa. Úgy látszik a mellékszereplőket szerintem többségében sikerült jól belőni.    


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése