Oldalak

2015. május 20., szerda

A DC uralja a tévét


Nem panaszkodhat a DC képregény kiadó, hisz majdnem mindegyik csatornán van, volt és lesz sorozatuk. Szépen építgetik ki a tévés univerzumukat, míg a Marvel az ABC-nél szenved, bár a Netfilexes Daredevil elég sikeres volt. A DC-ről az mondható el, hogy náluk meg a filmek a gyenge pontok, hisz a Nolan-féle Batman óta nem volt igazán ütőképes alkotásuk, bár az Acélember szépen hozott, mégis se a kritikai, se a nézői visszhang nem volt túl jó. Amúgy ők különválasztották a tévét és a filmeket szemben a Marvellel. A tévé igazán bejött nekik, főként a CW-nak, ők egyre inkább kérik be az ő pilotjaikat. Még két országos csatornán futott programjuk az NBC-n a Constantine, ami harmatgyenge lett, kaszálták is, és a Foxon a Gotham, amiről elég vegyes a vélekedés, szerintem gyengébb, mint a két kedvencem.

A CW-júnál úgy látszik, hogy a DC tökéletes recept. Három évvel ezelőtt robbantott az Arrow, ami hatalmas sikernek számított, és még most is tisztességesen tartja házon belül a második helyét. Ez a sorozat kezdetben inkább realista volt, aztán a folytatásban sokkal inkább képregényesebbé vált, amit a harmadik évad bizonyít igazán. Még messze nincs itt a vége, hisz még jó pár évad lehet még benne. Ennél még nagyobb sikert aratott a The Flash, amely jól tartotta meg a nézettségét, ráadásul a kritikusok is szerették és az ősz felfedezettjének tartják Grant Gustintot. Még ennél is messze a vége, hiszen rengeteg történetet tartogathat még a tarsolyában. Azért meg kell említeni az iZombie-t, ami bár nem robbantott, mint az első kettő, de ez egy nyomozós zombisorozat, amit szintén szeretnek a kritikusok.

Mit csinálnak a csatornánál? Kihasználják a sikert, ugyanis berendelésre került az Arrow és Flash közös spinoffja, a Legends of Tomorrow. Mi tűnik biztosnak? Hogy a sorozat hatalmasat fog szólni, mivel az előzetesét eddig több, mint négy millióan látták. Igazából ezt egy tévés Bosszúállóknak is tekinthetjük, hisz különböző hősöket szedtek össze egy csapatban, ráadásul nem akármilyen hősöket és szereplőgárdát. Victor Garber, Brandon Routh, Caity Lotz, Wentworth Miller, Dominic Purcell, Arthur Darvill, Franz Darmeh és Ciana Renée az állandó stáb, egy hiányzó van az Robbie Amell, aki Firestorm egyik fele, nincs megmagyarázva, hogy vele mi van.


A sztoriban van időutazás és egy ezeréves embernek a seregével való küzdelem, ráadásul az előzetes iszonyú ütős lett, plusz Flash és Arrow is feltűnik benne. Én leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy ezek a szereplők hogyan fognak egymással működni, hisz van egy bűnözőpáros, egy fél hős, egy feltámadott bérgyilkos, egy újjászületett szárnyas lány, egy technikás milliárdos, plusz egy jövőből való időmester, szóval különbözőbb karaktereket nem lehetett volna összeszedni. Én nagyon bizakodó vagyok, hisz az Arrow és Flash készítői viszik majd, ezért kellett új showrunner az Arrow-hoz. Persze, egyelőre töménytelen látványorgiának tűnik, de én bízom a jó sztoriban. Amúgy előre egy kis dicséret, hogy látványilag egész jól néz ki. Egyetlen bosszúságunk, hogy csak 2016 januárjában kerül bemutatásra. Egyelőre azt sem tudni, hogy hány részes lesz, én 13-16 résszel számolok. Azért nem lesz ez egy könnyű meló.

Nemcsak a CW érkezik újakkal, hanem az anyacsatorna, a CBS is, aminek egész más a nézőközönsége. Leginkább nyomozós sorozatokra, egyszerű komédiákra specializálódott ez a csatorna, plusz a közönsége is inkább 50 felettiekből áll, úgyhogy nem tudom, őket mennyire fogja érdekelni Supergirl. Szerintem azért szeretnének fiatalabb közönséget is szerezni, ezért rendelték be egyelőre 13 részre. A pilot epizód biztosan nem fog rossz számokat hozni, hisz egy hét alatt tíz millióan kattintottak rá. Engem megvett a trailer, bár inkább egy csajos guilty pleasure-nek tűnik az egész, mintha csajos limonádé filmekből szedtek volna össze elemeket. Kara főnöke az Ördög Pradat viselből utánozza iszonyat rosszul Meryl Streep-et.


Supegirl, Superman unokatestvére, akit szintén a Földre küldtek. Amúgy tök érdekes, hogy ebben a világban Superman létezik és hős is, mondjuk én nem szeretem őt. Amilyen hibái vannak, annak a fickónak, azok itt is előjönnek, hogy Kara a főszereplő nem húz maszkot, mert egy szemüveg mögé bújva nem ismerik fel, ez valami tudatmódosító lehet, és ez a lány egy szürke kisegér a mindennapi életben, ezt most miért kel. Maga Melissa Benoist nekem nagyon szimpatikus és látszólag passzol hozzá a szerep. Megvannak a szokásos típuskarakterek. Ami tetszett az a könnyed hangulata és Supergirl ruhája, ami végre nem a testi adottságait hangsúlyozza ki. Én azért örülök neki, mert nincsenek nagyon csaj szuperhősök főszerepben és végre egyet kapunk. Amúgy ezt is az Arrow készítői fogják vinni. Megvannak az istenkirályok.

Természetesen a TNN csatornán fog majd még elstartolni Titans, aminek az alapja a Teen Titans lenne, fiatal közönséget megcélozva, én szerettem a régebbi rajzfilmet és a Fox hozza még a Lucifert, ami egy nyomozós sorozat lesz és az Ördög be fog segíteni, jobban bejött volna az eredeti, amiben bárzongorista. Ezekbe is tuti bele fogok nézni.

Szóval a DC nem panaszkodhat, hisz három országos csatornán már ott vannak. Bárcsak a filmjeik is jól mennének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése