Oldalak

2012. december 16., vasárnap

Bones: 8. évad 9 rész után

A Bones azóta a kedvenc sorozatom, amióta bemutatták Magyarországon az első évadot. Igazából az első évad végét láttam akkor, mert elég későn adták. Aztán behozták a korábbi idősávba, és ma már 18-49 korosztálynak a kedvence és általában megnyeri a sávját. Én mondjuk már messze lehagytam a magyar vetítést, amikor az 5. évadnál tartottak, én már a 6. évad végénél jártam. A 8. évad igazából újdonságot nem hoz, nem kiemelkedő, de szerintem hozza a sorozat szokásos szintjét. Tovább spoilerezem.



Őrzi azt a minőséget,ami szerintem a rajongók -mint én- tökéletesen elég. Vannak érdekes bűnügyek -néha unalmasak- emellett a szereplők magánéletével is foglalkozunk. Szóval tényleg a szokásos.A szezonnak számomra így is vannak hibái, hiába ugyanaz a Bones.

Nincs főszál, ami engem zavar, mert minden évadban szokott lenni. A 7. évad főgonosza Pelant le van rendezve egy érdekes csavarral, bár szerintem kapunk még belőle ebben az évadban. Mondjuk a sorozat történetében szerintem messze nem ő a legjobb sorozatgyilkos. Szóval a főszál hiánya miatt az egész csakúgy sodródik az árral nincs mibe kapaszkodni. Számomra így összefüggéstelenek a részek. Remélem, az évad második felében behoznak valamit.


Összecsapottság és kidolgozatlanság. Ami nekem leginkább a Bones és Booth románcban nyilvánul meg. Kifejtem. Ugye tudjuk, hogy Bones a 7. évad végén gyilkossági vád miatt elmenekült Christini-nel, hogy bizonyítékot találjon az ártatlanságára. Ez nem volt sokáig húzva érthető. Én azt vártam, hogy sokáig feszültség lesz emiatt köztük Booth-szal, de egy éjszaka alatt megoldották. Utána minden tök rendben volt. Oké, romantikus volt a kibékülés, de így egy ilyen korú kisgyerek esetében három hónap sok meg egy apának is meg egy párnak is. Ebből többet ki lehetett volna hozni. A másik ilyen a Daisy és Sweets kapcsolata. Sweets parázik az összeköltözéstől és rájön, hogy nem illenek össze Daisy-vel, ezért szakít vele. Nekem ez túl gyors volt. Persze, a színész jól átadta Sweets bánatát. Mondjuk vicces volt, hogy beköltözött Bones-ékhoz. Ebben sok humor volt. 



A haragomat még Cam elhanyagolása vívta ki. Tudom, hogy kapott egy új szerelmet Arasto személyében, aki a kedvenc gyakornokom és elég romantikusan volt tálalva, de ezenkívül nem kaptunk többet Cam magánéletéből. Például mi a helyzet a lányával? Többet belőle, mert igazán szerethető karakter vált belőle. Szerintem sokan kedvelik az ő karakterét is. Engem még aggódás fog el az egyik szereplő miatt. Konkrétan Angela az. Egy Hart Hansonnal készített interjúban olvastam, hogy lehet, otthagyja a labort, mert "megunta" a halálokat, hát egy művészlélek esetén érthető is. Ez az utóbbi néhány részben érezhető Angelan, vagyis a bizonytalanság süt róla. Azt akarom, hogy maradjon, hiszen jobbakat mond, mint Sweets pszichológiai megállapításai. Ő a csapatnak a szíve, mert más a művészi látásával. Arról nem olvastam, hogy szó lenne arról, hogy kiírnák, csak, hogy próbatétel lesz számára.

A humor az megmaradt, mert még mindig jókat tudok kacarászni a sorozaton. Elég Hodginsra a viccforrásra gondolni, akinek elég az összeesküvés elméleteit végig hallgatni és, amikor szegényt lehűtik, vagy a kísérletei valamelyik gyakornokkal. Amúgy romantikus pillanatok és érzelmi töltet is volt egy-két részben.


Rájöttem egy dologra a Bones-szal kapcsolatban, hogy felhívja különböző dolgokra a figyelmet, pl. társadalmi különbségek, események, tragédiák, illegális vagy spirituális tevékenységek. Elég a remek hatodik részre gondolni, ahol arra hívták fel a figyelmet, hogy szeptember 11-én a Pentagonban is volt becsapódás és ott is volt hős vagy a kedvencem a kilencedik rész, amiben az áldozat szemszögén keresztül láttuk a dolgokat, és, hogy talált lelki megnyugvása. Azért musical részt ne csináljanak, mint a Graice Klinikában. 

Vannak hibák és pozitívumok, mint minden sorozat esetében. Tény és való, hogy ma már nem egy kiemelkedő sorozat, de nézhető és szerethető. Szóval a szezon első fele nálam 10/7.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése