Oldalak

2013. június 21., péntek

Pretty Little Liars: Elindult a 4. évad

 

A Pretty Little Liars volt az egyik sorozat az idén, amit elkezdtem, így hamar darára került, persze az lassúnak volt tervezve, bár a negyedik évad elejét el akartam érni, amit sikerült is, mondjuk egy héttel a premier után sikerült végre megnéznem és a szezonnyitó rész után vegyes érzéseim vannak, főleg, hogy egy-két drámai túlzás is beszuszakoltak az egészbe, amik miatt nem hajlok arra, hogy magas pontszámot adják. Valahogy nagyon túlléptek a realitás határán. Tovább spoilerekkel folytatom...

Zavar, hogy már azon sem lepődnék meg, ha maguk a lányok is A-csapattagok lennének és magukat terrorizálnák (?). Oké, ez valószínű nem következik be, de, hogy mindenki a környezetükben ezt a négy szerencsétlent zargatja elég banális. Mondjuk akkor érteném, ha veszélyes bűnözők lennének, akik a saját bőrükön tapasztalnák meg a tetteik következményeit. Fix, hogy Wilden nyomozó és Melissa, Spencer nővére is itt játszik, most komoly, hogy a saját húgát cseszegeti? Amúgy itt a rendőrök elég impotensek, mert nem képesek semmit sem kinyomozni, még mindig Alison gyilkosa a főkérdés. Kicsit már unalmas, hogy minden mobilzörgésre összerezdülnek. A temetésen meg inkább röhögni támadt kedvem, amikor a koporsóban matatott Spencer. A cliffhanger feloldása nagyon béna volt és a hatásvadász vég is.

Az idei évad halálesete Wilden nyomozó halála, akit rühelltem, úgyhogy nem bánom, hogy végezett vele A, csak már megint felhasználja a négy illetve öt csajszi ellen. Amúgy Mona átállt a jó oldalra, bírtam a 3. évadban is ahogy gonoszkodott, ő a legjobb karaktere ördögi zseni, aki most jó célokra használja a képességeit. Persze, a lányok érthető okok miatt nem bíznak benne, de röhejes volt, amikor az Emily mondta, hogy intézzék el, bár az vicces volt, hogy Mona benyögte még legyen hálás neki. Remélem, igyekeznek minél többet kihozni az ő szerepéből, mert a négy barátnő már nem tud újat mutatni. Mondjuk őket sem kapják el sohasem semmiért.
A szappanosítás ment ezerrel, hiszen Aria és Ezra most tartanak az ötezredik szétmenésüknél, ez már korábban is zavart, úgy is tudja a szerencsétlen néző, hogy megint egymás karjaiba borulnak. Amúgy a készítőknek jár a lecseszés a képzelgés miatt, amiből komoly drámát ki lehetett volna hozni, ha Ezrat lecsukták volna, még sincs annyi vér a pucájukban. Meglengették Emily távozásának lehetőségét, aminek szintén tudjuk a kimenetelét, aztán kevernek majd itt még Hannah anyjával. Egyedül Toby esete érdekel, akinek most behozták az anyját a képbe, fogalmam sincs, hogy mire akarnak jutni vele, bár eddig hol voltak a szülei és valami cél biztos van Alison anyjával is. Viszont a régi szereplők kiiktatásáért még mindig haragszom.

Összességében: 10/5
Ez PLL-szinten is gyenge volt vagy csak én voltam túl szigorú? Igazából olyan érzésem van, hogy a készítők a saját hálójukban vergődnek, mert az A összeesküvés kezd vagy már átment valami groteszk vígjátékba, viszont nem akarom kaszálni, mert rövid idő alatt a szívemhez nőttek és érdekel, hogy mit csinálnak. Amúgy annyira ez a rész sem volt rossz, csak túl sok volt a szemet szúró apróságok és ötletesnek tűnő esetek. Szóval én kitartok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése