Oldalak

2014. szeptember 30., kedd

Teen Wolf: rendben volt a 4. évad

Az MTV sikersorozata idén már a 4. szezonját taposta. Jövőre is mindenképpen visszatért ráadásul 20 résszel, úgyhogy két részletben fogják leadni nyáron és télen. A 4. évadnak nem sikerült megugrania azt a magasra tett lécet, amit a 3B-vel állítottak fel, azért volt jóval több fenntartásom a nyári részekkel kapcsolatban. A Teen Wolf még mindig hoz egy bizonyos minőséget a hibái ellenére, azonban még előjönnek a gyermekbetegségek. Olvastam, hogy a 4. évad megírására maximum néhány hetük volt, ami talán meg is látszik, de egye fene még mindig ugyanaz a sorozat, amit megszerettem. Látszólag a vérfrissítés nagyon jót tett neki, hiszen az újonnan vagy újból felbukkant karakterek érdekesnek tűnnek, aztán sikerült egy egész ötletes történetszálat megalkotniuk és rengeteg emlékezetes beszólást kaptunk. A tinédzser célközönség ellenére a tiniséget 80%-ban levetkőzte magáról, hisz mernek sötét, véres dolgokat ábrázolni, néha durvábbnál durvább sztorikkal jönnek elő. Még mindig hangoztatom azt, hogy talán manapság ez a legjobb természetfeletti sorozat a tévében. Tovább spoilerezem.

Négy év után Scott töketlensége már őrjítő, hisz gyakorlatilag az eddigi összes létező főellenség szétrúgta a seggét, ez itt főleg kínos volt, hisz mindenki annyira el van ájulva tőle, hogy jesszumpepi ő az Igazi Alfa, aztán egy omega elintézi. Legalább voltak az erejére utaló jelek a szezon közepén és az utolsó részben, lehetett volna többször is, mintha az alkotók sem vennék komolyan szerencsétlen karakter. Vele kapcsolatban egy pozitívum van, hogy látszólag a vezetői vénája halványan néha megcsillan, viszont elmehetnének vele kapcsolatban valamilyen határig, mint amire már utaltak. Például csinálhatnának belőle egy igazi szörnyeteget, akit meg kellene menteni önmagától. Lesz mit szépíteni vele kapcsolatban jövő nyáron. Talán egy alaposabb forgatókönyvvel vért is kap a pucájába. Amúgy Tyler Posey a valóságban aranyos srác, mert a valóságban folyton ökörködik.


Kate karakterét is teljesen kiaknázatlannak éreztem, mintha maguk sem lettek volna vele tisztában, hogy mit hozzanak ki belőle, pedig egy komolyabb bosszúhadjárat jól állt volna neki. Hozzákapcsolható az egyik legmegmagyarázhatatlanabb cselekedet, addig tiszta sor, hogy miért fiatalította meg Dereket, az más kérdés miért várt sokáig, aztán Derek miért veszítette el a vérfarkasságát? Nekem ne mondják azt, hogy mert továbbfejlődött, ez nem válasz. Kb. ugyanaz a lemez, mint amikor a 2. évadban Lydia totál érthetetlen módon visszahozta Petert az életbe, aztán mindenki lepacsizott vele. Több választ szívesen elfogadnék az alkotóktól. Sajnos, azt mondták, hogy a régi dolgokat nem magyarázzák meg. Szerintem ez már egy örökös tényező lesz a sorozat kapcsán, hogy lesznek dolgok, amiket sohasem fognak szerencsétlen néző számára feltárni.


A feketelistás történetszál nekem nagyon bejött, főként, hogy kiderült a Jótevő Meredith egy ártatlannak tűnő leányzó, nagyot csattant a felfedezés. Én elfogadtam, hogy az egészet az őrült Peter bácsi találta ki nekünk, bár a sima halandó emberen kellett volna bosszút állnia. Szerintem okosan átvertek minket a belengetett 3. évados cliffhangerünkkel, amit nem igazán aknáztak ki, bár legalább a 3. évad felénél belengetett Peter ötlet legalább megvalósult. Igazából így 4. évad végére egész megkedveltem a fazont, bár lehettek volna tökösek, és kinyírhatták volna. Ekkor ugrik be, hogy a sorozat legnagyobb hőse Chris Argent. Respect neki! Csodálom, hogy nem lett öngyilkos, hisz elvesztette a feleségét és a lányát, ráadásul a húga vérjaguár lett. Ő összeállt a mexikói vadászcsaláddal, akiknek többszöri feltűnését el tudtam volna viselni, ugyan mami mekkora badass volt Rambot megszégyenítő módon.


Malia imádni való csaj, a beszólásain olyan jókat tudtam kacagni. Tökéletesen passzolnak Styles-szal, így sikerült legyőzniük a Stylia-énemet. Remélem, hagyják továbbra is sziporkázni őt. Hihetetlen, hogy mennyire nem bírtam a színésznőt a The Secret Circle-ben. Styles számomra továbbra is a széria fénypontja, mindig megnevetett és Dylan O'Brien továbbra is lejátszik mindenkit. Lydia banshee-ségéről is egy csomó mindent megtudhattunk végre legalább, bár szerintem még mindig ködös a múltja, úgyhogy lesz még mit kitalálniuk. Kira még mindig aranyos, örültem, hogy egymásra találtak Scott-tal. Liam és a haverja is szimpatikusak, majd nevetgélünk rajta. A srác legalább egyelőre nem Jackson 2.0, akkor minimum egy tarkólövés járna. Derek meg volt, sokat nem adott hozzá a cselekményhez, megölhették volna nyugodtan, bár most talán az átváltozás dob egyet rajta.


Még mindig az a helyzet, hogy baromi sok potenciál lakozik benne. Engem az érdekelne a legjobban, hogy mi a fene Parrish, mert egyelőre annyi derült ki, hogy valami sebezhetetlen, erős lény, akinek aranybarnásan csillog a szeme. Jövőre úgy tűnik foglalkoznak komolyabban vele, plusz Lydia segíteni fog neki. A közös jeleneteikből ítélve az is el tudnám képzelni, hogy összehozzák őket. Amúgy Scott anyukája milyen keveset szerepelt, pedig annyira bírom őt, mindig ott van, ha kell, bár a legnagyobb kedvencem Coach, aki miatt szakadtam a finálé végén is, bár nem marad el mögötte Stiles apja se, tudjuk kire ütött a gyerek. Faraghatnának a gagyiságon. A finálé összességében nem volt rossz, de az akciójelenetek inkább röhejesek voltak, mint szétizgulni valóak, ráadásul az a rengeteg lassítás az esésekkor. Oké, hogy valami a filmvásznon marha jól néz ki, azonban nem biztos, hogy egy kis költségvetésű sorozatnak jól áll. Egyedül a vicces jelenetek miatt szerettem, olyan sokszor sikerült megnevettetniük, csak a szokásos karakterek hozták a formájukat itt, ahogy az évad többi részében is.

Összességében: 10/7

A történettel és Scottal sajnos még mindig vannak fenntartásaim, azonban a legtöbb dolog ugyanaz maradt, ahogy némely változás is bejött. Őszintén hogyan lehetnek ennyire jól eltalált humoros karakterei egy szériának, míg a főszereplő ennyire töketlen, attól még csípem Scottot, de lenne még mit kihozni belőle. Amúgy egy hatalmas plusz pont a készítőknek, hogy nem feledkeztek meg Allison-ról, ugyanis elég sokszor emlegették a nevét pl. halállistához a neve kód volt. Hagytak itt nekünk némi csámcsogni valót Jeff Davisék, hiszen ott van a Parrish-rejtély, a bansheek, Kate sorsa, ráadásul Deucalion visszatér jövőre állandó szereplőként. dörzsölöm a kezeimet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése