Oldalak

2014. december 13., szombat

Arrow: 3. évad midseason fináléja


Az Arrow igen magasra rakta a lécet a 2. évadával, ami miatt sok junkie és kritikus elismerését sikerült megszereznie magának. Tényleg volt egy remekül működő főgonosz, egy egész jó történetszál és szépen el kezdték építeni a sorozat legjobban működő párosát. Magas elvárások voltak, ráadásul sikerült elindítani a spinoffot is, amivel már össze is hoztak egy közös menetre. Nem hiszem azt, hogy a 3. évadra elvesztette volna a varázsát a széria, azonban egyelőre én az első két évadnál gyengébbnek érzem a látottakat, mintha akkor jobban átgondoltak, felépítettek volna minket, igazából nem igazán volt katartikus rész a félévad finálé utolsó perceit leszámítva. Jó volt a sötétítés, picit a humort hiányoltam, ami az 1. évad volt, most meg túldramatizálnak mindent, azonban legalább komoly pozitívumok is vannak. Tovább spoilerezem.





Egy abszolút komoly pozitívum, hogy látszólag Laurel karakterével tudnak végre valamit kezdeni, neki abszolút jó lökést jelentett a testvér kinyírása, ráadásul a motivációját is lehet érteni. A Wildcat-tel közös jelenetei egész jól működnek. Tetszik, ahogyan terelgetik azon az úton, hogy belőle váljon a második Black Canary. Még azt is meg tudom érteni, hogy az apjának miért nem mondta el, hogy Sara halott. Míg Laurel egy egész szép jellemfejlődésen esik át, addig Quentin karaktere teljesen feleslegessé vált, Gordon felügyelőként akarják, gondolom működtetni, de igazából simán kiírhatnák az egészből, ugyanis csak lóg a levegőben, annyi dolga van, hogy közben szedi a piruláit. Laurel-t legalább megszerettem, attól még nem kell összejönnie Oliver-rel. Gondolom, most Oliver eltűnése miatt magára ölti a Canary ruhát. Amúgy az előző ruha nem tetszett, mert direkt olyan volt, hogy szinte Caity Lotz mellei kibuggyantak belőle, azt nem is értettem, hogy szőke hajára, miért pont szőke parókát húz, mondjuk az új ruha meg túlságosan zárt, legalább Katie Cassidy-t nem öltöztették utcalánynak.



Az évad fő történetszálát eddig Sara gyilkosának keresése tette ki, ennek köszönhetően vonták be a Ligát, Oliver meg számomra totál érthetetlen módon védelme alávette Merlyn-t. Kétszer jelent meg konkrétan a Liga, viszont a történetszál legalább valamilyen irányba haladgatott, viszont a megoldásával kapcsolatban két érzésem volt: WTF? és miért? Thea ölte Sara-t, hogy miért, arról fogalmam sincs. Lehet, hogy kiderül, mert még magyar felirattal még nem néztem meg a részt. Ez szerintem csak arra volt jó, hogy végre értelmet adjanak a karakterének. Szóval elég vegyes az összkép ezzel kapcsolatban. Ráadásul maga az egész elég döcögősen haladt, Roy, mint lehetséges gyilkos nem jött be, de betudható Colton Haynes tehetségtelenségének. Az tetszett, hogy Caitlin segített kideríteni a gyilkos kilétét, az áthajlás. Oliver meg jófej volt és csupa szeretetből feláldozta magát, hogy megmentse a testvérét és a várost. Egy kérdés: Malcolm mi a francnak vette fel, hogy Thea megölte Sara-t? Amúgy Malcolm egy rohadék, mert saját magát biztosította be, van esze.



Roy karakterét szépen építgetik, a Felicity-vel és az Oliver-rel közös jelenetei egész jók, bár szerintem ez annak tudható be, hogy a három színész a valóságban elég jó barátok, de szegény Colton pocsék színész. A valóságban nagyon bírom, de színésznek iszonyú pocsék. Ha már színészkedésről beszélünk Stephen Amell alakítása is hagy néha kivetnivalót maga után, néha egész jól mennek a drámai jelenetek neki, néha nem, inkább az akciók jobban fekszenek neki. Legalább David Ramsey és Emily Bett Rickards továbbra is megbízhatóan hoz. Legalább idén több mindent kezdenek Diggle-lel, mint tavaly, viszont a HIVE-os történetszálat elővehetnék még egyszer. Felicity meg továbbra is szórja a sziporkázó egysorosait, csak a szerelmi életéről leszállhatnának végre. Az első két évadban egy fickó sem jutott neki, csak álmodozás ment Oliver-ről, de most három is jutott neki, valahogy a kibontakozó szerelmi háromszög csíráját is el kéne fojtani, az 1. évadban is idegesített a Tommy-Laurel-Oliver hármas. Azért Felicity & Oliver még mindig jók együtt, de annyira erőltetik azt, hogy ne legyenek együtt, hogy az idegesítő. Valahogy a 2. évadban azok az óvatos pillantások jobban működtek, most ez egy kicsit kínos. Ott szépen épült az egész, hogy elérjenek a fináléba a nagy vallomáshoz. Azért a búcsújelenetük is szép lett, főleg, hogy Oliver teljesen természetesen mondta, hogy szereti a lányt, azonban úgy is keresztbe tesznek nekik még egyszer.



Maga a félévad finálé kicsit szokásosan indult, de Katrina Law egész jól feldobta az egészet, valamiért nagyon bírom Nyssa karakterét, ráadásul Oliver önfeláldozása is szimpatikus volt. Mondjuk azt nem értettem, hogy Ra’s-nak miért pont egy hegytetején kell megküzdenie vele. Meglátszott, hogy sokat nem tudtam a fickóról, gondoltam, valahogy Oliver azért felveszi vele a versenyt, bár legyőzi Ra’s őt, de valami csak lesz. Erre a főgonoszunk játszi könnyedséggel intézte el az íjászt, mintha egy délutáni levezető edzés lenne, mintha én próbáltam volna nekiugrani nem sok sikerrel. Kicsit lomha volt az akciójelenet, viszont szerintem nagyon izgalmas lett, ráadásul a végére nem számítottam, hogy Ra’s majdnem megölte őt és lelökte. Oliver biztosan túléli, hisz ő a főszereplő, de elég súlyosan megsérült, hogy ki megy érte fogalmam sincs. Ezek után azt sem tudom, hogy Ra’s hogy a fenébe lehet legyőzni. Amúgy lehetséges, hogy Ra’s idősebb, mint amennyinek tűnik, mert úgy beszélt, mint akinek az életkora három számból állna. Állítólag 600 éves és valami fürdőnek köszönhetően tartja ennyire jól magát. Kíváncsi leszek, mennyire mennek el természetfölötti irányba vele kapcsolatban.



Ezután vajon hogyan kerülnek vissza Starling City-be? Amúgy egy kis érdekesség olvastam találgatásokat ki lesz vajon Thalia, Ra’s másik lánya, ugyanis nem írtak ki még rá szereplőválogatást. Lehet, hogy egy korábbi mellékszereplő személyében térne vissza. Olyat is találtam, hogy lehet Batman-es módon oldják meg, ebből arra gondolok, esetleg Oliver gyerekének anyja lenne az? Mondjuk, én nem hiszem. A saját teóriám, amin meglepődnék, hogy teljesülne, Ra’s Felicity apja, mivel Felicity apjának kiléte rejtély és ígéret, hogy választ kapunk rá, bár ez elég meredek lenne. A találgatások Oliver-rel kapcsolatban is megindultak hogyan élte túl. Szerintem a csapat mindenképpen keresni fogja. Valaki biztosan rátalál.

Összességében: 10/7
Nem vágódtam hanyatt, de mindenképpen szórakoztató még mindig a sorozat, de valami nem CW által erőltetett drámával kellene kinyírni a széria legjobb párosát, viszont a folytatás ígéretesnek tűnik, hisz az eddig elhanyagolt szereplők végre teret kaphatnak, hogy kiteljesedhessenek. Meg aki felesleges attól szabaduljunk meg, viszont jól működő mellékszereplőket hagyjuk. Amúgy külön piros pont jár a képregényes áthajlásokért pl. Cupidó karaktere szerintem valami fergeteges volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése