Oldalak

2014. augusztus 28., csütörtök

Szerintem: az igazi daralistám

A Szerintem mostani cikksorozatában olyan sorozatokat vennék górcső alá, amiket illene már folytatnom, vagy elkezdenem, viszont egyszerűen annyi a jó sorozat, bőség zavarában szenved a szegény tévénéző. A nyáron igyekeztem több pilotot megnézni, hogy új kedvenceket találjak magamnak, aztán akadnak olyan darabok, amik a kultstátuszuk miatt már megérdemelnék a nézést. Szerintem elég vegyes az ízlésem, mert guilty pleasure-tól horroron át vígjátékig bármit szívesen elnézek, már annyira nem idegenkedem a különböző, tőlem távol álló műfajoktól. Egész megszerettem az American Horror Storyt a gyenge, nézőbarátabb 3. évada ellenére is. Ez nagyjából a daralistámmal is megegyezik.



Pilotot láttam, tetszett, beleszerettem, mindenképpen végignézem:

 

  • Finding Carter
A pilotjáról nem került ki kritika, viszont nagyon tetszett, amit láttam. Ez az MTV egyik saját gyártású drámája a főszerepben a Skins című sorozat egykori sztárjával Kathryn Prescott-tal. A történet szerint Carter-t kicsi korában elrabolta egy nő, aki saját lányaként nevelte fel őt, míg ki nem derült a kis titka, így főhősnőnk visszakerült az igazi családjához, akikkel új életet kell kezdenie, miközben a vér szerinti anyja az elrabló, szerető anyát el akarja kapni. Nem egy mindennapi, sablonos helyzettel álltak elő az alkotók, hanem egy megdöbbentővel, amiben mindenféle dráma rejlik, egyáltalán nem depressziós a hangulat. Amúgy sikeresen megkapta a 2. évadot, így jövőre is visszatér, bár nem hiszem, hogy több lesz belőle, mert nem túl acélos a nézettsége.
  • Hart of Dixie

Szegény Hart of Dixie-t nemcsak én, hanem a csatornája is elég mostohán kezeli, pedig egy igazi limonádé, feel good sorozat, ennyi jött le a pilot alapján. Azt a bizonyos első részét is elég régen láttam már, mégis megmaradt bennem az az öröm, amit Rachel Bilson könnyed játéka jelentett. Az egészen az érződik, hogy a hétköznapi gondoktól akar 40 percre megszabadítani, aztán más színbe lásd a világot. Előbb-utóbb valahogyan beszuszakolom a sok nézős közé. Majd érettségi közben szerintem tökéletes segítő lesz.
  • Downtown Abbey

Meglepően pozitív kritikákat olvastam az angol kosztümös szériáról, így a pilot megérdemelt egy esélyt, amivel többségében élt. A birtok körüli hercehurca nagyon érdekel, ahogy Thomas komornyik enyveskezűsége meg egyáltalán az a tény, hogy meleg nagyon kíváncsivá tett. Az angol felső osztályért a sznobság miatt nem vagyok oda, túlságosan felsőbbrendűséget sugároz, mégis birizgálja a fantáziámat a családtagok rideg, formális kapcsolata. Mondjuk Maggie Smith-en kívül senki sem fogott meg. Az is érdekel, hogy majdnem száz évvel ezelőtt milyen volt az élet, hisz más ha látod, mit olvasol róla.
  • The Fosters

Egy nagy felfedezésem az ABC Family üdvöskéje. Sokáig magam sem tudom miért eléggé elkerültem, pedig családi dráma, amiket kimondottan szeretek. Jót nevettem, hogy többségében itthon lehúzták az első részt, én meg gyakorlatilag elejétől végéig imádtam, mert engem teljesen beszippantott. Nem volt nagyon olyan pontja, amivel vitatkozni tudtam volna, ezért mindenképpen folytatódik velem. Egyelőre két évad készült belőle.
  • Bates Motel

Egy pici csalás belefér, mert Norman első évados kalandjait már láttam, és annak ellenére, hogy a szezon második fele nagyon unalmas, idegőrlő volt a finálé cliffhangere után kíváncsi vagyok, hogy mit hoztak ki belőle. Ráadásul mindössze tízrészes a második etap is. A bizarr anya-fia kapcsolatban még sok lehetőség rejlik. Ideje lesz a Pszichót is megnézni.
  • Buffy, the Vampire Slayer

Az első öt évadot már láttam, ami alapján teljesen jogos a kultstátusz, mivel az ötödik évad végén volt egy viszonylagos lezárás, azután kerültek a UPN-re amúgy Buffyék, így úgy döntöttem kicsit hanyagolom, hogy másra is jusson időn. A hatodik és a hetedik évad várat csak magára, és nagyon kíváncsi vagyok rájuk, mert sikerült beállítani a Buffy & Spike klubba, aztán Willow komoly személyiségfejlődésen esik át. Remélem, Joss Whedon nem okoz csalódást.
  • Revenge

Az első hét rész megvolt, de nem voltam elájulva, mégis izgat, hogy mit hoznak ki belőle, bár elég sok sebből vérzik. Úgy érzem, hogy majd valamikor folytatom.

Amiket nagyon szeretnék megnézni, de még nem jutottam el a pilotig se:

  • Broen

Nagyon dicsérik a svéd-dán koprodukcióban készült sorozatot itthon a komor hangulat és az okosan felépített történet miatt. Krimit igazából mostanában nem néztem valahogy a nyomasztásra nem voltam vevő idén nyáron, azonban szeretem az európai szériák különleges atmoszféráját. Egyelőre a kontinens nézni valóiból az Utopia vége óta hadilábon állok. Amúgy az amerikaiak ezt is remakelték.
  • Vikings

Húszrészes történelmi sorozat a vikingek korából. Az a szó, hogy viking fel keltette a kíváncsiságom, ugyanis elég keveset tudok a kultúrájukról, úgyhogy egy kis tudattágítás sosem árt.
  • Hannibal

A legjobb országos sorozatnak tartják a Hannibal-filmek előzményét és gasztro-pszicho-thrillerként jellemzik. A kivágott képek, főként az ételekről nagyon tetszettek. Eleve milyen az már, hogy a kaját és a gyilkosságokat összehasonlításként használják. Kiderül, hogy mennyire zseni Bryan Fuller.
  • Modern Family

Zsinórban ötödször lett a legjobb komédia, valamit mégis tudnak az alkotók.
  • Angel

A Buffy-spinoffja az imádott vámpírunkkal a főszerepben. Komolyabb, sötétebb, mint az anyasorozat, vannak megdöbbentő csavarok, amiket már tudok, de Angel rejtélyességét mindig szerettem, annak ellenére, hogy Spike lazasága jobban bejött, mint Angel melankóliája. Van egy tök jól kitalált karakter, akkor aköré csak nagyszerű történetet lehet szőni.

  • Shameless

HBO dicsért vígjátékdrámája egy szegény családról, több hozzáfűznivalóm nincs.
  • LOST

Kultikus ABC dráma, ami megreformálta a visszatekintéseivel és a sok főszereplőjével a televíziózást, bár amikor kicsi voltam pár részt láttam belőle, azóta is érdekel, mi volt abban a kabinban. Ismerős arcok lesznek benne a Once Upon A Time-ból, úgyhogy egy esélyt mindenképpen jár neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése