Oldalak

2014. augusztus 23., szombat

Várt (megnézendő) filmek

Egy kis lista az idei várt filmje

Az útvesztő
(The Maze Runner)



Tartalom: Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki.
Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál - és sokan vannak ilyenek - mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók.
Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni.

Idén kerül mozikba James Dashner regénye alapján készült film, amiben a Teen Wolf legjobb színésze játssza a főszerepet, Dylan O'Brien, akinek ez az első nagy költségvetésű próbálkozása, csak miatta akarom látni Az Útvesztőt, mert amúgy sem az előzetes, sem különösebben a tartalom valami figyelemfelkeltő, csak a kaszting, mert Dylan mellett Kaya Scodelario, a Skins egykori sztárja játssza a másik főszerepet, úgyhogy sorozatfanoknak igazi ínyencség lesz ez.

Az emlékek őre
(The Giver)


 
Tartalom: Egy tökéletes jövőben, ahol nincs háború, fájdalom, szenvedés, az ifjú Jonas is megkapja életre szóló feladatát a vének tanácsától. A mentorával töltött idő alatt azonban ráébred, hogy mekkora árat kell fizetnie mindenkinek ezért a színtelen békéért. Az emlékek ifjú őre letér a kijelölt ösvényről és a szabályokat felrúgva azt teszi, amiről azt gondolja, hogy helyes.

Hiába Meryl Streep mégis bukott már az első hétvégéjén az USA-ban, ahol még a kritikák is lehúzták, azonban attól a film lehet még jó. Én elsősorban Taylor Swift miatt fogom megnézni, hisz ő is feltűnik benne, de Meryl Streep szerintem biztató, hisz mégis egy színészlegendáról beszélünk, ahogy maga a sztori is érdekes egy elképzelt antiutópiáról, ahol minden rosszat az érzésekre fognak.

A galaxis őrzői
(Guardians of the the Galaxy)



Tartalom: A Marvel a Vasember, a Thor, az Amerika kapitány és a Bosszúállók után újabb szuperhős-csapattal "támad". Ez a látványos és akciódús űrkaland a "Galaxis őrzői" amely szó szerint kiterjeszti a Marvel univerzum határait. A történet a kalandor Peter Quill körül forog, aki ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan világuralmi tervei között is. Ezért hajtóvadászatot indít Quill után, akinek minden erejére szüksége lesz, ha épp bőrrel akarja megúszni a kalandot. Ennek érdekében kényszerű szövetséget köt négy különös alakkal - Rocket, az állig felfegyverzett mosómedve, Groot, egy élő fára emlékeztető lény, a veszedelmes bérgyilkosnő, Gamora, és a bosszúszomjas Drax, a Pusztító alkotják a Galaxis őrzőit. Amikor Quill rájön, hogy a titokzatos gömbnek mekkora ereje van és milyen veszélyt jelent az univerzumra nézve, elkeseredett végső összecsapásra hívja társait, a tét pedig óriási, mivel az egész galaxis sorsa múlik rajtuk.

Egy logikus magyarázatom van: MOSÓMEDVE. Amúgy valami hatalmas baromság lehet az egész.

Így neveld a sárkányodat 2. 
(How to train Your Dragon 2)


Tartalom: Hablaty körül mindig történik valami izgalmas. A viking sárkánybűvölő és tűzokádó barátja, Fogatlan visszatér, de úgy, hogy abba beleremeg a Hibbant-sziget. Amíg Astrid, Takonypóc meg a többiek sárkányversenyekkel múlatják az időt, az immár elválaszthatatlan páros meghódítja a tágas eget. Egyre magasabbra, egyre messzebb merészkednek, olyan tájakra jutnak, ahol nem járt még viking.
Így fedeznek fel egy titkos jégbarlangot, melyben több száz idomítatlan sárkány fészkel. A tűzköpő fenevadaktól Hablaty nem ijedne meg, ám a barlang őre, a titokzatos sárkánylovas már komolyabb ellenfélnek tűnik. Hablatyék miatta keverednek bele életük legnagyobb háborúságába: a rájuk váró nagy csatán nemcsak az ő életük múlik, hanem az emberek és sárkányok jövője is.

Az első részt imádtam, ez pedig állítólag felülmúlja minden téren. Mondjuk, érdekes módon tökéletes minőségben nem akar feltöltődni az internetre.

Amiket ideje lenne megnézni:
- A Wolf Street Farkasa
- Amerika Kapitány 2
- A Grand Budapest Hotel
- Ha maradnék  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése