Oldalak

2014. augusztus 31., vasárnap

Szerintem: 2014 nyarának legjei

A tavalyi évben is volt egy nyarat összegző cikk, akkor idén sem hagyom ki. Csináljunk belőle hagyományt. Igazából sorozatok, filmek és könyvek terén inkább jó élményeket igyekeztem szerezni, bár így is akadtak negatív tapasztalatok, úgyhogy ezek sem fognak kimaradni. A legtöbb sorozatos tervem sajnos nem valósult meg, de listától függetlenül felfedeztem szériákat, amiket imádtam, aztán néhány nyári sorozatot is követtem szám szerint négyet, kettőt szeretek, míg a másikak mellett a kíváncsiságom miatt tartok ki. Konkrétan a The Leftovers-re gondolok, amitől sokan hátast dobtak, pedig annyira nem jó, viszont rendületlenül nézem, mert érdekl, hogy mit akarnak kihozni belőle, bár egyelőre csak a karakterek körüli rejtélyek sokasodnak, és a Halle Berry főszereplésével készült Extant, aminek az irányát látom, de nem váltja meg a világot. Aztán felfedeztem a 5 Second of Summer-t igazi tinis, de annyira feel goodok, hogy nem lehet nem szeretni őket, aztán Ariana Grande új albumát is elhallgattam. Sikerült végre a Gyűrűk Ura 1. részét elolvasnom, ami túl részletesen, unalmasan van megírva, szórakoztató 60%-ában, jó a sztori és világ. 2014-es filmekből is egy csomót láttam, amik között volt tök jó és átlagos, szerencsére idén nem volt Spring Breakers-öm.

2014 nyarának legjobb sorozata: Teen Wolf


A 3B állította lécet nem sikerült megugrani, azonban továbbra is tartja magát, többségében elégedett vagyok az évad irányával. Az már eleve plusz pont, hogy végre haladnak valamerre Scott alfaságával. Továbbra is kötelező néznivaló. Az új karakterek nagyon jól működnek, nagyjából mindenkivel próbálnak kezdeni valamit. Szerencsére a mellékszereplők gárdája továbbra is színes. Dylan O'Brien továbbra is király Stiles-ként, ahogy Lydia-ról is többet megtudhattunk végre.

2014 nyarának legjobb darája: In The Flesh

 

Sokszor néztem csak, hogy a hat rész alatt mennyire jó drámát alkottak. Talán ez a legokosabb sorozat és a legészrevehetőbb társadalomkritikával rendelkező. Szerintem kicsit elmaradt az 1. évadtól, de így is meg kell nézni a mindössze kilenc részt. 

2014 nyarának legjobb filmje: Csillagainkban a hiba

 

Láttam sok jó filmet idén, viszont semmi sem tudta a versenyt felvenni Shailene Woodley ragyogásával, hisz egy annyira emberi történetet álmodtak vászonra. Amúgy végre kezembe vehetem könyv formájában is. Maga a film keserédes humorral operál és egy szép szerelmi történettel, aminek a láttán garantált a százas csomag zsepi. Még egyszer szívesen megnézném.

2014 nyarának meglepetése: Vámpírakadémia


Sorozatok is leptek meg negatívan és pozitívan is, viszont számomra a Vámpírakadémia egy csalódás, egy pozitív csalódás. Szegény film mindenhol hideget kapott csak, aztán ráadásul anyagilag is megbukott, bár a folytatásban reménykedem. Nekem tetszett köszönhetően a főszereplőnő beszólásai, humora miatt, pörgött, jó volt a sztori, egyedül a szőke csaj volt teljesen semmilyen. Ennél mennyivel rosszabb a Twilight vagy a Lenyűgöző teremtmények.

2014 nyarának legjobb könyve: Jennifer L. Armentrout - Ónix

 

Jó volt a Párválasztó-trilógia és az Obszidián is, mégis én idén Daemon-tól vágtam hanyatt magamat. Először is olyan szinten remekül van adagolva az akció és a romantika, ráadásul a két főszereplő között kézzel fogható a kémia. Még egy hónap után is tudok agyalni a történeten. Végre a folytatás is megjelent magyarul.

2014 nyarának legjobb dala: Taylor Swift - Shake It Off



Egy hete ez a dal jár a fejemben. Lassan az egész utca tudja kívülről. Először is a szöveget imádom, főként amiről szól, hogy rázd ki magadból a rosszat. A klipben pedig aranyosan ökörködik Taylor.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése