Oldalak

2013. január 14., hétfő

Grey's Anatomy: Kritika a 9. évad első feléről

A Graice Klinika az egyik kedvenc sorozatom, amit a remek drámájának köszönhet. A 8. évad is ezt a szintet hozta, mint eddig. A 9. évad elég közepes részekkel kezdett, de a negyedik rész körül helyre állt a világrendje, sajnos ennek ellenére vannak hibák. Tovább spoilerekkel folytatom.



Ugye az első rész az a baleset után pár hónappal játszódott. A kedvenc rezidenseinkből szakorvosok lettek. Christina elhúzott Maine-be dolgozni. Lexie és Mark meghalt, amit a leghülyébb forgatókönyvi húzásnak tartok, hiszen három-négy éve húzzuk az emberek agyát, hogy vajon beteljesül a románc, nem, Lexie-t a fináléban ki kell nyírni, mert az Shonda Rimes nem hajlandó velük törődni, így már mark is felesleges, úgyhogy eltemethetjük. Az első rész nagyon közepes volt. Ezt a balesetet pont akkor kellett volna megcsinálni, amikor megtalálták őket, ezt a második részre hagyták. Szintén nem tetszett az, hogy személyenként mutatták be, nem lehetett volna egyszerre.


Totálisan felesleges elemek a gyakornokok, akik nagyjából úgy viselkednek, mint anno Meredith, Alex, Izzie, George és Christina. Számomra totál érdektelenek. Semmi funkciójuk nincs. Talán az egyik lánynak, akinek tényleg szomorú háttértörténete van, hogy legyen Alexnek valakije, ami rá is fér, hiszen Izzie óta minden párkapcsolata befuccsolt, hiszen elment a nőgyógyász és elég nagy kan lett belőle, aki minden nőt megfektet a kórházban. Némelyikük idegesítő és nem értem, hogy mit adnak hozzá a történethez.


Több bajom a további részekkel nem is voltam. Szóval törődhetünk a pozitívumokkal.
Meredith keresztül ment egy jellemfejlődésen, hiszen elveszítette a húgát, ezért a gyakornokokkal kemény lett és szigorú. A háta mögött megkapta a medúza becenevet kapta. Az első részben számomra ez volt a legnagyobb pozitívum, mert olyan jól elszórakoztam, ahogy rettegtek tőle a többiek. Most pedig babát vár, amit nem hiszi, hogy megmarad a múltkori után nagyon óvatosak. Remélem, ezt már nem veszi el a jó Isten. Zola-val nagyon jól ellenének. Amúgy számomra maradt az aki. Derekkel boldogok, leszámítva, hogy favorit kedvenc férfimnek a kezének kaputt, bár ki tudja. Normális maradt. Nem akarta egyik testvére idegét sem elfogadni, és örülök, hogy nem hisztizett.

A hisztiről Arizona jut eszembe, ami érthető hiszen elveszítette a lábát, dehogy Callie-nek miatta mit kellett elviselnie. Már az első rész végén fejbe vágtam volna, hogy nyafog és szerintem Callie többet szenved, mint ő. Inkább őt sajnáltam, hogy elviselte a kibírhatatlan feleségét. Amúgy a második részben pont azt nem rakták bele, amikor Arizona felébred és meglátja, hogy mi történt a lábával. Komolyan nem az én ízlésem szerint csinálták.


Christina elköltözését sem tudtam hová rakni, hiszen úgyis tudtuk, visszajön, mert ez a Graice Klinika. Különösebben nem csinált semmit. Neki a legjobb barátja, Thomas volt a legszimpatikusabb, akikkel egy remek élcelődő barátságot alakítottak ki. Becsültem Christina-ban, hogy nem azt mondta, hogy öreg és, akkor fúrjuk ki, hanem kiállt mellette, hogy a hülye főnök ne örüljön. Sajnáltam, hogy Thomas meghalt egy szimpatikus figura volt. Kimondottan hasonlítottak, hiszen mind a kettő makacs és önfejű. Az ő barátságuk üde színfolt volt. Owennel a kapcsolatukat nem igazán értem most. Úgy néz ki, hogy összejönnek.

A többiek a szokásosak és semmi extrák. Kedvenceink küzdenek a repülőgép társasággal Derek miatt. Igazából kedves megmosolyogtató pillanatok voltak, mint Richard és Jackson anyja viszonya vagy szomorú, amikor Bailey az esküvője helyett Adele-hoz ment segíteni, akit szintén nem értek miért kellett Alzheimeressé tenni. Kíváncsi vagyok vajon az esküvő összejön-e.

Összességében: 10/6,5 - döcögős és kiszámítható fordulatok, de rengeteg szép pillanat. Nálam az első három rész vitte le inkább a mérleget. A tizedik rész előzeteséből ítélve összeszedik magukat a készítők. Legyen is így, mert ezután rossz nem lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése