Oldalak

2014. március 16., vasárnap

Resurrection: Pilot



A Resurrection-ra két okból voltam kíváncsi, az egyik, hogy hasonlít a másfél évvel ezelőtti francia sikersorozatra, Les Revenants-ra, a másik, hogy múlt vasárnap a legnézettebb sorozat volt, pedig nem is promózta agyon az ABC, sőt akkor még a The Walking Dead-et is verte, ami általában uralja a vasárnap estét. Fogalmam sincs, hogy azok a nézők honnan kerültek elő, és miért pont ezt választották. Szerencsére sikerült egy kicsit a Once Upon A Time és a Revenge számait megdobni.

A témája és a stílusa hasonlít a francia megfelelőjéhez, de nem annak az adaptációja, hanem egy könyvnek, amiről azt tudom, hogy a készítők nem olvasták el. Gondoltam, hogy egy próbát megér, és idén a Believe után az országos csatornán ez volt számomra a második meglepetés. Persze, az NBC sorozata nekem sokkal jobban bejött, viszont az ABC is egy egész jó újdonsággal lepte meg a közönséget. Lehet, hogy úgy látszik idén az újoncdrámákkal megéri próbálkoznom, mert ez volt idén a harmadik, amit láttam, és egy abszolút kellemes meglepetést jelentett ez is.

A történet szerint Jacob, egy nyolc éves kissrác hirtelen felébred egy kínai rizsföld közepén, és fogalmam sincs, hogyan került oda. Később visszakerül az Egyesült Államokba, ahol Martin Bellamy-ra bízzák, aki a bevándorlási hivatalnál dolgozik. Lassan kiderül, hogy a kisfiú Arcadia-ból való, ahova el is veszi őt, és meg is találja a családját. Van egy aprócska probléma, hogy Jacob 32 évvel ezelőtt halt meg, ezért hirtelen sokkot él át a család, és senki sem tudja, hogyan kezelje ezt a helyzetet. Azonban a kisfiú felbukkanásával régi családi titok is a felszínre kerül.

Szerintem a halálból való visszatérés megint egy nyerő húzásnak tűnik
, hisz egyszerűen senki sem tudta, hogy mit csináljon, hisz ilyesmi nincs, hogy valaki 32 évvel a halála után ugyanúgy visszatérjen. Érdekes látni, hogy melyik szereplőből milyen reakciót vált ki ez a helyzet. Először is ott van a család, ahol anyu először gyakorlatilag sokkot kap, aztán inkább örül a ténynek. Még mindig a legnagyobb fájdalom az, hogyha egy anya elveszíti a gyermekét. Apa hozzáállása is teljesen érthető, mert hirtelen azt sem tudod, hogy mit csinálj. Arra lennék kíváncsi, hogy a kisfiú holtteste ott van-e a kriptában. A lelkész bácsi hitetlenkedése is jogos.

Jacob visszatérése tényleg felkavarja az állóvizet, hiszen egy rég elfeledett dolog is a felszínre kerül. Pontosabban Jacob és Barbara nénikéjének elhalálozásának az ügye, ugyanis kiderül, hogy ez nem teljesen úgy történt, ahogy a jelentésben áll. Itt szerintem egy elég szimpatikus szereplőt kaptunk Maggie személyében, aki ezek után mindenképpen kíváncsi lenne, hogy mi a fene történt az édesanyjával. Gondolom, hogy a továbbiakban ez lesz az egyik átívelő szál.

Lassú, drámai pilot volt, különösen sok minden nem történt, ezért annyira nem dobtam tőle hátast, mert úgy érzem, ahogy egy pilothoz illik, mindent elég ügyesen megalapoztak. Azért remélem, hogy a folytatásban nem viszik el egy szappanos irányba, ami miatt a falat kellene kaparnom. Mindenesetre elég jól adagolták az érzelmeket, hisz inkább a család kapta az egészben a legnagyobb hangsúlyt.

Történetben akad elég potenciál, és szerintem lesznek még itt visszatérő halottak, azonban itt kíváncsi lennék arra, hogy mi lesz erre a magyarázat. Kicsit túlságosan kimértnek, lassúnak éreztem az egészet, ezért nem vagyok maradéktalanul elégedett, viszont rossz szót igazából nincsen jogom mondani rá. Mondjuk nem várhatók el a folytatásban adrenalinpörgést, amit nem is várok el.

Összességében: 10/7,5

A Believe nekem jobban tetszett, viszont ebben is elég sok potenciált látok, hisz ott vannak a csontvázak a szekrényben és a további halottak visszatérése még bonyodalmat fog okozni. Mondjuk elég, ha az ember belegondol, hogyha egy halott szerette előtte állna, akkor mit reagálna arra, mert több féle reakció van, amik közül ez is megmutatott többet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése