Oldalak

2014. március 28., péntek

Teen Wolf: Véget ért a 3. évad



A Teen Wolf idei etapjára, csak azt tudom mondani, hogy zseniális, amit a készítők műveltek, mert nagyon magasra rakták a lécet köszönhetően a új mitológiának. Enyhe túlzás van az előző mondatomban, de magához képest óriási fejlődést produkált a sorozat, ami miatt nagyon büszke vagyok rá. Mindig azt mondom, hogy az extra klisésesen közepes pilotból talán a manapság az egyik legjobb természetfeletti sorozat bontakozik ki (bocs, Supernatural). A 3B nagyon egységes minőséget produkált, és a legtöbb résszel kapcsolatban azt éreztem, hogy felrakták az i-re a pontot.

Az évadzáró szerintem jó volt, de közel sem tetszett annyira, mint szerettem volna, ami inkább a történetvezetésnek köszönhető. Azonban a 12. résznél fényévekkel jobb volt, mert az az epizód gyakorlatilag karikatúrája volt a sorozatnak. Amúgy az egyik legjobb az volt, hogy a rémes vérfarkasmaszkokat az idén nagy mértékben hanyagolták, bár a fináléban láthattam többször is. A rész végén volt egy jó jelmez. Tovább spoilerezem.


Ki kell térnem feltétlenül arra, hogy az előző részben egy elég meghökkentő dolog történt, amit Jeff Davis már korán lelőtt, ugyanis egy állandó szereplővel kevesebben lettünk. Allison meghalt egy megoldásra rájöve. Különösebben bennem semmit sem mozgatott meg, mert az idei évadban nem csinált nagyon semmit, maximum az Isaac-kel való kapcsolatát egyengették, amit ezek után dobhattak a kukába. Szép volt a búcsúja és tetszett a vallomás, viszont úgy éreztem, hogy megforgatja a kést Isaac-ben és Scott-ban is. A fináléban ezzel kapcsolatban az zavart, hogy annyira hatása nem volt, csak a bétafarkasnál, mert a többiek el voltak foglalva Nogitsune levadászásával, még az apja sem, bár megmagyarázta.

Ahhoz képest, hogy az évad első felében mekkora feneket kerekítettek Scott alfaságának, ahhoz képest gyakorlatilag állandóan szétrúgták szerencsétlen srácnak a seggét. Igazán nem jött bele ebbe a szerepbe, meg nem volt hangsúlyos. Mondjuk, voltak próbálkozások, mint Stiles felébresztése, de egy vérbeli vezető viselkedését nem ilyennek képzelem. A 3A-ban ez a vénája jobban megmutatkozott. Mondjuk, az is el lett felejtve, ami ígéretet Petert tett, hogy ezt megszerzi. A nagybácsi valahogy elveszett a ködben.

Scott apjának a szála is feleslegesen lett elhúzva egy ócska lezárással. Addig teljesen érthető, hogy apuci iszákos volt, véletlenül a fiát lelökte a lépcsőn. Ez volt a csattanó. Szerintem 10 részen keresztül teljes időpocsékolás volt, pedig izgalmasnak tűnt, hisz Nogi Stiles mondta, hogy emiatt megutálná Scott az anyját, ezért nem. Ha belegondolunk valami szaftos drámát e köré lehetett volna írni. Nem hiszem, hogy az alkotók fantáziájával baj lenne. Amúgy az egyik kedvenc jelenetem az volt, amikor Scott kiosztotta az apját.

A fináléban megtörtént a leszámolás Nogitsune-val, aki először egy illúzió csapdával csalta tőrbe hőseinket, aztán egy olyan megoldással intézték el ezt, amit 5-6 résszel ezelőtt elsütöttek. Ha belegondolunk, akkor ezt a problémát logikusan nézve meg lehetett volna oldani, így mondjuk nem került volna egy csomó ember életébe. Persze, maga a harc az álomvilágba bejött, főként amikor leesett a többieknek, hogy ez csak egy látomás, ez a rész szépen volt kivitelezve.

Az iskolán kívüli leszámolás is bejött, ahogy végül is Derek két vállra vette az ikreket, aztán feltűnt a színen Mr. Allison apu és Isaac, hogy elintézzék a Onikat. Egy elég szomorú pillanat, hogy Aiden elhullt. Ő a hetero srác, aki Lydia-val kavart néha napján. Sajnáltam a srácot. Mondjuk nem értettem, hogy miért nem indult be az öngyógyító vérfarkas képesség, erre magyarázatot nem kérek. Szerintem egész jó kis lépés volt, hogy Isaac kapta el Nogitsune-bogarat.

A 4. évadra megfogyatkozik a szereplőgárda, hisz Allisont alakító Crystal Reed új lehetőségek miatt hagyta ott az egészet. A döntése teljesen érthető, nem, mint ausztrál kolléganőjé. Aztán az ikrek is elhúztak Beacon Hills-ből, hisz Ethan nem tud ott maradni úgy, hogy a testvére meghalt. Azért aranyosak voltak Danny-vel, bár a srác honnan tudta, hogy vérfarkas. A nem is annyira meglepő bejelentés, hohy az Isaacet játszó színész is kilépett, hát a 3. évadban ő is csak Allison miatt volt érdekes. Igazából az szerencsék, hogy a sorozat magja marad, így különösebben senkiért nem fog megszakadni a szívem. Szerencsére Kira és Malia visszatérő karakterek lesznek.

Az évad végi cliffhangert Derek hozta nekünk, ugyanis egy vadonatúj Argent tűnt fel a színen, aki történetesen szerepelt az 1. évadban. Allison nénikéjéből, Kate-ből vérfarkas lett. Anno Peter ölte meg személyes bosszúból, hisz ő volt a felelős a Hale-család kiirtásáért. Nem tudom, valami mutáns vérfarkas. De ha az lesz a magyarázat, hogy egy vérfarkas lábnyomából ivott, akkor lecsapok valakit. Mindenesetre van potenciál benne. A másik történetszálat szerintem Malia fogja szolgáltatni, hisz ő Peter lánya. El kezdte tanulgatni az alapokat Scott-tól.

Összességében: finálé 10/7 és évad 10/8,5
Pár nap után letisztázódtak bennem a hibái az etapnak, azonban azt kell, hogy mondjam most van ez az egész a csúcson. A 4. évadtól nem várom el, hogy ezt a magas lécet megugorja, csak azt, hogy legyen legalább ennyire jó, vagy érjen a közelébe. Úgy érzem, bőven akad még itt potenciál és puskapor. Szerencsére a kezdésig nem kell olyan sokat várni. Az csak 12 részes lesz a színészek egyéb elfoglaltságai miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése