Oldalak

2014. október 29., szerda

Awkward: a 2. évadról

Az Awkward nagyon üdítő a tinisorozatok és komédiák világában, hisz tényleg vicces műröhögés nélkül is, plusz olyan szépen kifigurázza a hasonló tematikájú szériákat, hogy öröm nézni az alkotók keze munkáját. Szerintem a sorozat sikere a frissességének és saját stílusának köszönhető, mert a túldramatizált dolgokat igyekezett leegyszerűsíteni az 1. évad folyamán, ezért maradt el az 2. évad az elsőtől, pedig nagyon jól kezdődött az egész, mégis a végével, az utolsó harmadával elrontották az összképet. Félreértés ne essen ugyanúgy szeretem a szériát, ahogy legutóbb, de úgy éreztem, hogy megragadtak egy klisében, amit pedig ők maguk figuráztak ki. Persze, ami továbbra is jó, az természetesen feljebb viszi a lécet, hogy ne legyen olyan keserű a szájízem. Tovább spoilerezem.


A szerelmi háromszög tett tönkre számomra majdnem mindent. Az 1. évad végén Jenna Jake-t választotta, hogy az eltöltött egy év után rájöjjön, hogy az őt rejtegető Matty a jobb választás. Olyan szinten idegesített Jenna drámázása, hogy szívem szerint megráztam és megpofoztam volna, mert a mindig az exe ügyesbajos dolgaival foglalkozott. Matty így vagy úgy, féltékenykedem, ha barátnője van, hát nézd meg, hogy az oldaladon Zac Efron. (Persze, Jake közel sem olyan jóképű, mint Zac) Egyáltalán nem értettem egyet Jenna választásával, először is Jake egy szerethető, megbízható, rendes, okos srác, aki nem szégyelli őt, nyíltan felvállalja, hogy Jenna Hamilton a barátnője. Matty félig-meddig próbálkozik visszahódítani őt. Ezt a szálat a két srác évad végi hozzáállása mentette meg. Nagyon cukik voltak, amikor egymást ajánlgatták, tényleg nekik kellett volna összejönniük. Olyan jókat röhögtem rajtuk. Még az a rész is tetszett a "mi lett volna, ha..." típusú.

A finálé végén lévő gondolatmenet csapta ki nálam végleg a biztosítékot, amikor drága Jennam elgondolkodik, hogy mégsem Matty-t kellett volna választanom, mert ő megvonja tőle az élvezeteket. Én már jeleztem, hogy ki mellett kellett volna kikötnie. Mondjuk látszólag Jake-t sem viselte meg túlzottan az, hogy lekoptatták, mert Tamara ajkaival vigasztalódott. Nagyon tetszett, ahogy párhuzamba állították az anyjával, tényleg az anyja lánya. Neki is volt egy hasonló eset az apja és egy másik fickó között, csakhogy terhes lett, de tökéletesen megfogalmazta, miért az apját választotta. Kicsit a történelem ismétli magát, bár Jenna szerencsére nem lett tinimami. Azonban ha 3. évadot el fogják pazarolni a szenvedésre, akkor küldözgetek az alkotóknak robbanó turmixot. Legalább csak ez rontotta az élvezeti értéket.

Sadie az egyik legjobb karaktere a szériának, akinek azért van mélysége, viszont kitűnően szórakozom rajta. Egyszerűen neki adják a legjobb beszólásokat. Hiába egy alapvetően negatív karakter, mégis a taplósága miatt imádom. A Ricky Schwartz-cal való kapcsolata volt az évad csúcspontja, olyan jól szórakoztam rajta, ráadásul az a gyökér nem is változott meg. Én külön díjazom, hogy nem egy szőke napbarnított pompomlány, hanem egy kövér, barna hajú pompomlány. Van egy olyan érzésem, hogy a folyamatos oltogatásokat még maga a a színésznő is élvezi. Megvan a maga ölebe, aki sztreotípia, éppen ezért vicces, bár a maga nemében elég semmilyen, mégsem tudom azt mondani, hogy nincs létjogosultsága.

Az 1. évad végén kiderült, hogy ki volt a titokzatos levél írója, meglepő módon Jenna anyja írta, amitől hátast dobtam. Nagyon tetszett, ahogy az egész szituációt kezelték. Ahogy az anyja rádöbben, hogy mekkora baromságot követett el, végül is jót akart egy elég ostoba módon. Itt kerülnek képbe az ő ősei is, mert a nagymami nem volt jó anyuval. Őszintén szólva drukkoltam, hogy anyu és apu újra összejöjjön, mert én hamar megbocsátottam neki. A házasság nemcsak a szerelemről, a gyerekről szól, hanem a küzdelemről, a megbocsátásról is szól, bár itt is volt szerelmi szál, de anyu jobban kezelte, mint a pici lánya. Legalább ő is átesett személyiségfejlődésen, bár legalább megmaradt a bohókás éne, jókat nevetek rajta.

Akármennyire kiborított Jenna döntésképtelensége, attól még kedvelem a figuráját, viszont rájöttem, hogy rajta kívül szinte mindenki izgalmasabb. Nem hiába a gonosz karakter a kedvencem. Tamara pörgését, stílusát is egész megszerettem. Az ő Ricky Schwartz-on álljunk bosszút hadműveletét nagyon bírtam, hisz értjük miért akart bosszút állni rajta, össze-visszacsalta. Ming az egyszerű mellékszereplő, mint ázsiai karakter számomra nagyon szórakoztató, ő is kapott végre történetszálat, tavaly hiányoltam őt, pedig nagyon szimpatikus volt. Mondjuk hatalmas baromság az ázsiai maffia vonal, egész aranyos volt a Romeo és Júlia-féle kis románca, ami két rész alatt kialakult. Beccszó a főnök ázsiai csajtól még nekem is felállt a szőr a hátamon. Matty-t végre szimpatikusnak látom, ahogy Jake-t is. Lehet, hogy jobban fog járni, ha Tamara-nál marad, legalább nem másodlagos tényező

Összességében: 10/7
A szerelmi háromszög körüli hercehurca, Jenna döntésképtelensége egy idő után inkább szenvedés volt, mint élvezet, enélkül meg tudtam volna lenni, azonban a többi rész még mindig jó. Sadie az egyik legviccesebb figura, ahogy Tamara is egész aranyos. Számomra még mindig hatalmas kérdőjel, hogy miért nem kaphatott a legalább az 1. évad egy nyamvadt Emmy-jelölést, hisz a legjobbak között ott lett volna legalább a helye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése