Oldalak

2015. január 4., vasárnap

Hol vannak a Lost sztárjai?


Ma hajnalban fejeztem be a Lost 1. évadának daráját, ami nekem nagyon bejött, valamikor írok is róla, ezért gondoltam, hogy írok egy cikket arról, hogy vajon merre járnak az akkori főszereplők. Egyetlen szépséghibája van az egésznek, hogy rengeteg állandó szereplője volt a szériának, azonban ez sem tántorít engem el ettől. A Lost-ról szerintem annyira sok szót nem kell ejteni, aki junkie biztosan hallott róla, hisz hatalmas kultusz övezi a 2004-ben indult, majd 2010-ben véget ért sorozatot. Gyakorlatilag megváltoztatta a televíziózást, ugyanis ez volt az első sorozat, aminek a flashback jelenetek a szerves részét képezték, minden részben, évadban volt, ezek leginkább a karakterizálást szolgálták. Mai napig sokan szeretik, én úgy gondoltam, mivel 10 éves lett tavaly meg pont az 1. évad végét láttam egyszer majd felhozom magam belőle, idén mindenképpen be fog következni, csak nem érettségi időszakban. Amúgy Emmy- és Golden Globe-díjakat is nyert.

SZEREPLŐK:


Nem fogok minden színészt külön-külön sorra venni, inkább nagy vonalakban leírom, hogy merre jár mostanában, megfeneklett vagy továbbhaladt a karrierje. Matthew Fox a sorozat főszereplője Golden Globe-jelölést is kapott alakításáért. A Lost befejezése után nem igazán tűnt fel sorozatokban, inkább néhány filmben lehetett látni, mint a sikeres World War Z, bár én nem emlékszem rá, tavaly a Welcome to harmony-ban játszott, idén a Bone Tomahawk-ban tűnik fel. Utóbbi két film nem nagy mozis. Szóval ő mondhatni el is tűnt. Evangeline Lilly már szerencsésebb volt, mert szerepet kapott az utolsó két Hobbit-filmben, ráadásul díjakra is jelölték érte, Idén az Ant-Man-ben fog feltűnni, ami egy Marvel adaptáció lesz, tuti siker. Neki megy azért a szekér. Jorge Garcia is filmezett néhány elhanyagolható alkotásban. Ő inkább sorozatozott, több epizódszerepe is volt a Lost után. Érdekesség két egykori Lost készítő sorozatában is szerepet kapott. Jelenleg a Hawaii-Five O-nak állandó szereplője. Gyökerek megmaradtak. Josh Holloway szerepelt egy Mission: Impossible filmben meg néhány kisebben is. Neki is akadt néhány epizódszerep, sőt főszereplője volt az Intelligence-nek, amit sajnos elkaszálták. Terry O'Quinn Emmy-díjas színészként maradt a sorozatoknál; a 666 Park Avenue és a Gang Related főszereplője volt, ezenkívül több mellékszerepe volt neki is.

Navee Andrews szerepelt a Diana-ban és ő volt a Once Upon A Time in Wonderland-ben Jafar. Daniel Dae Kim szerencsés volt, ugyanis a sorozat befejezésének évében hamar a Hawaii Five-O főszereplője lett, a sorozat még fut, ezenkívül a The Legend of Korra-ban szinkronizált. Jövőre a Beavatott folytatásában is láthatjuk majd. Yunjin Kim szerepelt néhány kisebb költségvetésű filmben, jelenleg neki is van állandó munkája, ugyanis a Mistresses című sorozat főszereplője 2013 óta. Emilie de Ravin szintén vállalt filmszerepeket, bár ő is maradt inkább a sorozatoknál, jelenleg a Lost korábbi két írójának sorozatában, a Once Upon A Time-ban állandó szereplő. Dominig Monaghan is forgatott néhány filmet, de inkább Angliában dolgozik, jelenleg egy saját dokureality-je van. Michael Emerson a Person of Interest főszereplője. Elizabeth Mitchell játszott a Revolution-ban, amit elkaszálták és feltűnt még a Once Upon A Time-ban a Hókirálynő szerepében. Henry Ian Cusick a The 100-ban állandó szereplő, ahol egy Kane nevű exkancellárt alakít. Harold Rerrineau játszott az Oscar-jelölt Zero Dark 30-ben, 2013-ban volt sűrű filmes éve, ezenkívül ő inkább vendégszereplősködik sorozatokban. 

Ken Leung néhány mellékszerepet vállalt a tévében. Malcolm David Kelley nem igazán tévézik, filmezik a sorozat vége óta, helyette inkább a zenei karrierjére koncentrál. Maggie Grace játszott a Taken 2-3-ban és feltűnt a Twilight Saga befejező két részében. Nestor Carbonell szerepelt a Batman utolsó részében, jelenleg visszatérő karakter alakít a Bates Motel-ben. Jeff Fahey Machete-ben is feltűnt, ahogy az Under the Dome-ban. Ian Somerhalder-ről mindenki tudja, hogy ő játssza Damon-t a Vámpírnaplókban. Csodálom, hogy nem hagyta még ott az egészet. Sam Anderson mellékszerepeket kapott sorozatokban. L. Scott Caldwell kisebb mellékszerepek tévében, filmekben, ő inkább színházban játszik. Michelle Rodriguez a Kaptár-filmekben szokott feltűnni mostanában. Jeremy Davies Justified-ben tűnt fel egészen tavalyig, az ott nyújtott alakításáért Emmy-t is kapott. Cynthia Watros Findig Carter-ben állandó és Video Game High School-ban. Adewale Akinnuoye-Agbaje sokat filmezik, idén pedig a Trónok Harcában fog szerepelni. 

Rebecca Mader az OUAT-ban volt főgonosz, ezenkívül más sorozatokban is vendégeskedett. John Terry pihenteti karrierjét. Francois Chau kis szerepek sorozatokban. Zuleikha Robinson kis szerepek sorozatokban, ezek között az OUAT spinoffjában. Sony Walger Parenthood-ban volt visszatérő szereplő. Fionnula Flanagan keveset szerepel. Kiele Sanchez Kingdom-ban főszereplő. Rodrigo Santoro az új 300-ban és a Rio 2-ben is játszott, plusz feltűnt a Dominion-ban.

KÉSZÍTŐK:


J. J. Abrams-hez kötik teljes egészében a szériát, pedig ő csak a dupla hosszúságú pilotot felügyelte. Manapság több tévésorozat és Star Trek film producere, bár a sorozatai nem igazán érdeklik a népet. Tavaly hármat el is kaszálták. Damon Lindelof írta az új Star Trek, a Prometheus és a World War Z forgatókönyvét, mindegyik sikerfilm. Tavaly visszatért a tévébe, ő a showrunner-je az HBO-n futó The Leftovers-nek, ami elég nagy közönség és kritikus kedvenc lett. Jeffrey Lieber Miami Medical címmel volt 2013-ban egy sorozata. Most az NCIS: New Orleans producerje. Carlton Cuse-hoz nevéhez a Bates Motel, The Strain, Colony, Point of Honor és The Returned köthető, amik jelenleg is futnak vagy majd fognak. Edward Kitsis & Adam Horovitz az ABC-n futó Once Upon A Time készítői, ami immár 4. éve fut. A sorozat érdekessége, hogy elég sok Lost-os arc fel szokott benne tűnni. Elizabeth Sarnoff volt az Alcatraz co-kreátora.

Aki rendesen próbálkozott és jól választott szerepet az felszínen tudott maradni, aki meg nem, hát az nem.

2 megjegyzés:

  1. A Lost jó! Egy kis építő kritikát fűznék hozzá, nem bántásként írom. :)
    Mielőtt közzéteszel egy bejegyzést, érdemes átfutni az elütések miatt. (Naveen és Dominic neve például.)
    Aztán a szöveg tagolására is ügyelj, itt konkrétan teljesen egybefügg az egész, jobb lett volna, ha minden színészt külön sorban kezdesz, illetve ha zárójelben mögé írod, hogy melyik karaktert alakították a sorozatban, mert így masszív imdb-zésre ítéled az olvasókat, hogy, "Húúú, na ő most kit is játszott?".

    J.J. Abrams pedig az executive prodecere volt főként a sorozatnak, ugyanúgy, mint A rejtélynek, ami szintén nagyszerű sorozat.

    VálaszTörlés
  2. Köszi. Erre tényleg figyelnem kellett volna, csak szerintem már holtfáradtan álltam neki, aztán gyorsan ki akartam rakni, de legközelebb jobban figyelek.

    VálaszTörlés