Oldalak

2013. május 4., szombat

Daratervek: A lista

Hamarosan nyári szünet, ami nekem az érettségire készülésen kívül pihenést, olvasást, film/sorozatnézést jelent, ez mondjuk nem jelenti azt, hogy mindegyiket végignézem, mert lehet, hogy nem jut rá időm. Most elég jól felhoztam magam, ugyanis a Pretty Little Liars-szal már végeztem, hamarosan érkezik egy írás róla, szokás szerint lesznek kötözködések, de én sokkal rosszabbra számítottam, amikor a kritikákat olvastam, ehelyett elég kellemeset csalódtam, viszont a pontozással eléggé gondban vagyok, erről majd akarok beszélek. Valószínű mindegyik kapni fog egy írásos emlékezést, amit megnézek. Amúgy van olyan, hogy tervezem a pilotról írok kritikát aztán hirtelen már megnéztem párrészt pl. Scandal vagy PLL. A lista nem jelenti azt, hogy más nem nézzek meg, de ezek érdekelnek főként.

-FILM:

  • Felhőatlasz
      Elég régóta meg akarom nézni, de valahogy a háromórás hossza miatt nem igazán vett rá a lélek, de elég jó kritikákat kapott, plusz az előző-életben-mintha-találkoztunk-féle tematikája. Egy pillantást megér.
  • Pi élete
      Az egyik barátnőm látta az előzetesét azóta tervben van véve, hogy megnézzük, viszont csak kétórás, de elég unalmasnak tűnik és a fejemben folyton hallani fogom Szirmai Gergőt. Mondjuk ez a filozófiai valami érdekel, bár számomra az ilyesmi taszító, mindegy mélységekbe elvihet.
  • Bármelyik Anne Hathaway-film
      Én Anne-t a természetes játéka és szimpatikus személyisége miatt szerettem, így tervben van véve, hogy az összes eddig megjelent filmjét megnézem nyáron. Kíváncsi vagyok azokban is olyan elbűvöl-e. Az egyedüli kérdéses darab nálam a Nyomorultak, amiért Oscart kapott, mert rosszat írnak róla. 
  • X-Men: Az elsők
      Jennifer Lawrence a szívemhez nőtt a Napos oldal óta, így adok egy esélyt a mutánsoknak. Mondjuk az ebből rajzfilmet elnéztem meg egy filmet is láttam, amik nem voltak rosszak. Kicsit tipikus amerikai akciós mozik. Ha Jen másfél órát képernyőn lesz, akkor jó. 
  • Éjfélkor Párizsban
      Woody Allen-től egy művet sem láttam, de ez a mű szimpatikus a helyszín, a sztori és Owen Wilson miatt, ezért előbb-utóbb sorra kerül.
  • Rómának szeretettel
      Még egy Woody bácsi alkotás, nekem testvéri ajánlás volt, hiszen vicces és romantikus. Szóval az ajánlólevelét már megkapta, úgyhogy éljen is vele, majd barátokkal megnézem.
  • Gyűrűk Ura-trilógia
      Igen műveletlen tuskó vagyok, aki nem lát ezt, mert nem, viszont a Hobbitot szerettem, ezért megnézzük a filmtörténelem egyik legmonumentálisabb alkotását, viszont félek tőle, mert elég hosszú a játékidő.

-KÖNYV:

  • Tolkien: Gyűrűk Ura-trilógia
      Alapműveltséghez tartozik vagy illik legalább egyszer valamelyiket elolvasni, ezért kölcsönkérem és mindegyik részt elolvasom, mert azért érdekelnek a fantasyk. Talán végre egy jót is olvasok a sok silány maiak után.
  • Tolsztoj: Anna Karenina
      Dettó hasonló indok. Amúgy nem vagyok otthon az orosz irodalomba az angolt sokkal jobban kedvelem. Egyelőre egyet olvastam az Anyegint, de azt is azért, mert kötelező volt egy nagyon rossz és unalmas olvasmány a világ legdologtalanabb főszereplőjével. Plusz a végét is tudom és gondolkodom, hogy mi vehette rá. Ez nyárra van.
  • Isaac Marion: Warm Bodies
      Tetszett a film és gondolom a monológok ebből voltak, úgyhogy ezt el kell olvasnom. Ahhoz képest, hogy ez gyengébb a fentieknél mégis ezt akarom leginkább elolvasni.
  • Kertész Imre: Sorstalanság
      Egyetlen Nobel-díjas magyar író és mű plusz a téma nyomasztó.
  • Matthew Quick: Napos oldal
      Nagyon szerettem a filmet főleg a párbeszédeket és a tanulságát.

-SOROZAT:

  • Emily Owens, M. D.: 1. évad
      Kedveltem a doktornő bohókás sztoriját, csak valahogy a videólejátszók nem szeretnek és nem engedik, hogy ezt megnézzem, pedig csak 9 rész van hátra belőle,bár már a végkifejletet olvastam és nem örültem neki. Meg akarom tudni a végét. 
  • The Finder - Csont nélkül: 1. évad
      A legrosszabb magyar címmel megáldott sorozat, amit szinkronosan végig nézek, mert eltalált a hangokat és a férfi főszereplő üdítő plusz a hangulata teljesen olyan, mint a Bones-é, hiszen ugyanaz az alkotó. Sajnos, az egész csak tizenhárom részt élt, de legalább benne van Michael Clarke Duncan, aki tök jó volt a Halálsoron és a Bérgyilkos a szomszédom című filmekben.
  • Scandal: 2. évad
      Imádtam az első évadot. olyan hamar vége lett, hogy észre sem vettem. Még akarom.
  • Revenge: 1-2. évad
      Szappanosnak tűnő bosszúállás nem igazán vagyok oda az ilyenért, de drámaféle és belenézek.
  • Misfits: 1-4. évad
      Szuper erős sorozat, ami angol, így lehet, hogy jó, hiszen az angolok jókat tudnak csinálni. Amúgy Downton Abbey nincs betervezve, mert folyton az angol felső tízezer gúnyolódás ugrik be. Szerencsére ennek van a legkevesebb része, de ha az elég kipont mindent, akkor oké.
  • Glee: 2-4. évad
      Az első évadból kihagytam pár részt, de nem hajt a vágy, hogy még egyszer belenézzek, viszont egész komikus volt és kedvenc dalaim felszólaltak, de valahogy irritál a főszereplőcsaj. Meglátjuk meddig jutunk, de nem ígérek semmit.
  • The Vampire Diaries: 1-4. évad
      Egyetlen részt láttam azt is lehúztam, de annyit jót olvasok róla, viszont tartok a szerelmi háromszögtől, de van boszicsaj. Végére marad a Glee-vel együtt.
  • Castle: 1-5. évad
      Még egy feelgood-sorozat kicsit Bones-hoz hasonló és tetszettek a leadott részek, ezért szívesen ledarálnám, mert szimpatikusak a figurák, bár Cat karaktere a tipikus nyomozónő.
  • Gossip Girl: 1-6. évad
      Tinédzsersorozat egy pletykacicával (A), aki minden titkot tud, szerintem egy pillantást megér, bár valami etalonnak tartják, úgyhogy lehet megnézem az összes részt.
Ha van kedvetek ti is osszátok meg velem, mik azok a szériák/filmek/könyvek, amiket biztosan megnéztek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése