Oldalak

2014. január 30., csütörtök

Arrow: folytatódott a 2. évad



Az Arrow három hete igyekszik szokás szerint megmenteni Starling Cityt. A 2. évad első feléről az félévad záró egy kimondottan pozitív hangvételű kritikát írtam. A részek pörögtek, izgalmas, feszes, volt a cselekmény, korlátozott volt Laurel jelenléte és mindenből dobtak egy kis csontot az ilyen-olyan rajongóknak. Az eddigi leadott három rész után úgy érzem, hogy megtört a lendület. Ami az őszi minőségét egy kicsit alulmúlja. Az az érzésem, hogy a készítők túl magasra rakták maguknak a lécet, így ezt eddig nem sikerült megugrani.

Talán olyan tűnik ez az egész, mintha drámai visszaesés lenne, mint tavaly a The Walking Dead kapcsán, ami egy bitang jó félévadot hozott, utána unalmas lett minden. Talán nem kellett volna ennyire jónak lenniük ősszel. Nem vagyok maximálisan elégedett, de úgy érzem, hogy igazából most építkeznek, alapoznak nagyon. Szerintem valami nagyra készülődnek. Ez elképzelhető a 9. részben történt leleplezések után. Mindenesetre számomra ez biztató a folytatást illetően. Tovább spoilerezem.

A legnagyobb pozitívum, hogy Laurel végre valami hasznosat is csinál a képernyőn. Én is ekéztem mostanában, de megsajnáltam a karakterét, főleg Katie Cassidyt, hogy most mindenki azért fikázza, ahogy kinéz, meg Laurelt sem hagyják békiben. Szóval szerencsétlent megszántam. Viszont most egész jó szálát írtak neki, ami igazából nem is hülyeség. Teljesen meg van zuhanva, főként Tommy halála miatt és stresszes amúgy is az élete, így nem meglepő módon az italhoz és a drogokhoz menekült. Ahogy megtudtuk Lance-apu is piált, amikor Sarah eltűnt. Valahogy most az ő jelenléte működik, mert valahogy látjuk, hogy le van épülve, és ő csak folytatja a saját rombolását. A kis nyomozása Blood után, ahogyan leépítették ügyes volt. Belőlem már nem vált ki ellenszenvet.

Amilyen jó irányba elindult a Lance-lány a cselekmény leült egy kicsit. Nem azt mondom, hogy untam a részeket, de volt egy totál érdektelen robbantó és a fekete "Farkas" fickó, akiknek mindenre a nyers erőszak a válasz. Ez a rész a történetnek nem igazán foglalta le, mert hidegen hagynak, pedig nem probléma, hogyha random gonosztevőt behoznak, mint mondjuk a Vertigó gróf. A két nagy fő szál irányában különösebb előremozdulás volt.

Azonban volt egy-két jó csavar, amik miatt tényleg maradásra bírnak. Ilyen volt például az Íjász és a Blood kötötte szövetség. Azonkívül, hogy kíváncsian meregettem a szemem, kicsit kuncogtam, hisz tudjuk, hogy a rosszfiúval kötött alkut a hős. Mondjuk az akkor fog ütni, hogyha maga Oliver is meg tudja az igazat. A 11. részben Deathstroke is feltűnt vagy is Slade. Azt a részt az ő megjelenése miatt érte megnézni. Kb. 2-3 percet volt képernyőn, azonban az hatásos volt. Jó gonoszt csinálhatnak belőle. Starling City-ben jobban bírom, mint a szigeten. A legutóbbi epizódban pedig megérkezett a Amanda Wells, a Rha ha's Gul lánya. Előrejelzés: Sarah is back!

Colton Haynes milyen jól tette, hogy otthagyta a Teen Wolfot, egyrészt, mert számomra Jackson kibírhatatlan volt, másrészt Roy-ból egy egész szimpatikus figurát sikerült kreálni. Annyit láttunk eddig, hogy ő megváltozott. Herkules-szintű fizikai erejere, plusz mintha meg is komolyodott volna. Tetszett, ahogy próbálta befogadni és felfogni, hogy mi az az, ami a birtokában van. Rávilágítanak arra, hogy a harag sosem jó motivációs eszköz. Most elég sok játékidőt kapott, és öröm volt nézni az Íjásszal közös jeleneteit, ahogy tanította. Igazából meg tudom érteni, hogy mi megy végbe benne. Az 12. rész miatta tetszett, hisz ott egész végig építették őt. Gondoltam, hogy előbb-utóbb bekerül a Team Arrow-ba. Az új képessége miatt hamar csatlakozott is. Az események fényében nem érzem elhamarkodottnak ezt a lépést, mert valahogy odaillik Diggle és Felicity mellé. Amúgy bírtam a meglepődött fejét, amikor leesett neki, hogy a barátnője pasija a hőse :)

Amennyi pillanat jut a "mini" Íjászra, olyan kevés Diggle-re. A 2. évad kapcsán számomra az a legnagyobb negatívum, hogy különösebb történetszálat nem adnak Dig-nek. Ő az egyik kedvenc figurám, úgyhogy a magánéletén lehetne dolgozni, tekintve, hogy főszereplőnek van beírva. Egy empatikus katona. Rá mindig úgy gondolok, hogy a bölcs társ. Szegény lézeng a rejtekhelyen, tanácsokkal ellátja Olivert, ennyi a szerepe mostanában. Azért van lehetőség itt, hisz elméletileg ott lenne neki a bátyja gyilkosának a megtalálása. Egy személyes megjegyzés, hogy szerintem látja, hogy valami alakul Felicity és Oliver között.

Felicity és Oliver párosításnak még mindig drukkolok. A 10. részben a vitájukkal engem teljesen megvettek, viszont látom, hogy vannak, akik ettől teljesen idegenkednek. Ilyen nagy csontokat néha szabad az embernek dobni. Azonban őszinte leszek, ezek az apró megértő pillantások, félmosolyok, megjegyzések nekem jobban tetszettek. Valahogy meglátszik, hogy Oliver törődik Felicity-vel. Amúgy szerintem még azt hiszi, hogy Laurelt szereti, pedig vannak jól látható jelek, hogy más valaki mozgatja meg. Persze, Laurelt mindig szeretni fogja, mint egy barát, hisz sok mindent átéltek együtt. Abból indulok ki, hogy amikor a Babakészítő elkapta a Lance-lányt nem ölte meg, csak amikor a Gróf Felicity-be bele akarta szúrni a mérgét, akkor habozás nélkül három nyilat beleeresztett.

Összességében: 10/7
Az őszi részekhez viszonyítok, azok pedig a 10/9-et megugrották, itt egyelőre folyik az előkészítés és az egyéb cselekmény kibontakozása. Remélem, hogy lesz ennél jobb is. Amúgy egy kicsit aggódom, mert a legutóbbi két rész gyengén teljesített, mármint a korábbiakhoz képest, maga a sorozat CW-s szintén kiváló. Lehet Laurel az oka? Oké, jussunk egyességre Laurelt visszaredukálhatják, hogyha jobb lesz attól a minőség :) Na meglátjuk, hogyan alakul tovább az évad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése