Oldalak

2014. január 4., szombat

Scandal: a 3. évad 10 rész után

A Scandal még mindig a legjobb amerikai dráma és ezt a státuszát a 3. évad továbberősíti eddig bennem, ezért is fogom a fejemet, hogy a legjobb dráma sorozat kategóriában sem a Emmyn, sem a Golden Globen nem jelölték, csak Kerry Washingtont, hogy legalább ennyi elismerése legyen, pedig szerintem korán sem miatta jó a sorozat. Amikor megnéztem a 2. évadot, akkor az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy hogyan lehet ezt még fokozni, hisz ott is ott volt az összeesküvés, dráma, gyűlölet, politikai harc és szerelem. Most meg itt állunk egy 18 részes 3. évaddal, amiből eddig mind a 10 rész jó volt, amit nem sok sorozat mondhat el magáról, hogy tartja a minőségét és még feljebb tudja tornázni a lécet. Tovább spoilerezem. 


Az évad nyitóban hamar le is zárták az Elnök szeretője témát, mert Olivia helyett egy ártatlan lányra terelték a gyanút. Ennek kb. 2-3 részig volt még hatása, pontosabban hosszútávon annyi, hogy az Elnök népszerűségi indexe a béka feneke alatt van. Ha belegondolok, ezt így tök felesleges volt bedobni ezt a szálát, hisz komolyabb hatása nem volt. Talán csak annyi, hogy az alelnök asszony kijelentette, hogy ő lesz az első amerikai női elnök. Ez elgondolkodtat, hogy eddig miért nem is volt női egyén az USA elnöke? Mindenesetre amennyire megleptek vele, annyira kikerült a képből és kútba dobták.

 
Megjelent a színen az új összeesküvés a B613-hoz köthetően, ez a Remington-ügy, ami személyesen érinti Oliviat, az apját és az Elnököt. 1991-ben az Elnök egy bevetésen lelőtt egy utasszállítót, amin azt mondták neki, hogy bomba van. Sok ember meghalt köztük Olivia anyja is. A parancsot Olivia apja adta ki, mert ő a B613 feje és nemzetbiztonság volt a szeme előtt. Azonban kiderült egy sablonos húzásnak hála, hogy Olivia anyja él, viszont ő egy bűnöző, aki valójában titkos információkat akart az ellenségnek átadni, ezért mielőtt lezuhant volna a gép már a beszállás előtt leszedték őt róla, így évekig egy cellában ült. Hazudott a bombáról, így ártatlanok haltak meg. Ahogy ez az egész kibontakozott, ugyanis szépen lassan adagolták az információkat az ügyről és minden egyes újabb infó után tátva maradt a szám, mert ezt úgy rakták össze, hogy egy-két dolgot leszámítva nagyon nem lehetett kitalálni, hogy hogyan van ez ügy. Így kíváncsian daráltam le a téli szünetben ezeket a részeket.

Ebből leszűrhető, hogy a B613 jelentős szerepet kapott a 3. felvonásban, hisz gyakorlatilag ők lettek az összeesküvés elmélet mozgatórúgói. A főnök meg mellesleg Olivia apja, ez is azért, inkább csak kapcsolatbonyolító húzás. Ez az intézmény kegyetlen és fenyegető. Egyszerűen gyakorlatilag ők irányítják az országot. Kíváncsi lennék, hogy létezik-e ilyesmi az USA-ban. Ki tudja? Azt el kell ismernem, hogy ez az egészet remekül építették fel és mutatták be. Olivia apja egyszerűen félelmetes. Valahogy valami bizarr módon megvan benne az apai szeretet, mégis inkább egy negatívabb figurának látom. A folytatásban még lesz vele probléma.

Akitől lehidaltam az Mellie, főként az egyik ráfókuszáló résznek köszönhetően. Én azóta Bellamy Young-fan vagyok, amit ez a nő alakít. Hihetetlen, hogy egy abszolút rideg, utálatos, mégis erős asszony. Megkedveltem és imádom a cselszövéseit. Tény és való, hogy nélküle szegényebb lenne a sorozat. A másik Quinn jellemfejlődése, amit már az évadzáróban is elénk vetítettek, hogy ő belőle az lehet, ami Huck volt. Egy törékeny lányból egy ölést élvező nőt csináltak. Kimondottan ijesztő lett, de közel sem annyira, mint Huck. Guillermo Diaz ennek a beteg figuráknak egyszerűen valami szerethetőséget és törékenységet ad, így abszolút ő az egyik kedvenc szereplőm. Tudjátok az, aki egyszerre szánni való és félelmetes.

Olivia számomra közel sem sziporkázott úgy, mint eddig, mert egy kissé megviseltnek látszik. Mondjuk nem lep meg, tekintve, hogy mik történtek vele. Fitz próbál főnök lenni újra. Én még mindig szeretem az ő tiltott viszonyukat, hogy igazából hiába haragszanak egymásra valami összeköti őket. Bekavartak a Paradicsomba egy egész elfogadható szerelmi háromszöggel. Őszintén szólva örültem, amikor az egyik részben újra egymásra találtak. Számomra még mindig érdekesek.

Összességében: 10/9

Nem mondanám, hogy most tökéletes a sorozat, azonban tartják a színvonalat, csak azért számomra vannak olyan húzások, amik szerintem öncélúak, hogy minél jobban padlót fogjon tőle az ember. Azért az idei főszál szerintem hatásosabb, mint az előző, pedig attól is padlón voltam már. Számomra volt nagy meglepetés is Quinn és Mellie személyében. A kitűnő a színészi játék sokat hozzáad az élményhez, mert hiteles.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése