Oldalak

2014. január 10., péntek

Pretty Little Liars: folytatódott a 4. évad

A PLL-ről utoljára a nyári premier kapcsán volt szó, amiben elég negatívan vélekedtem a sorozatról. Terveim között volt, hogy írok majd a félévad fináléról és a Halloween-i epizódról, de valahogy kiestek. Lényegében a 4. évad néhány jó részt leszámítva baromi unalmas és érdektelen. Még szappanoperának sem lehet ezt eladni, mert még azt a vonalat sem drámázzák túl. Valahogy az egész egyszerűen kifulladt és átment valami lebutított agyromboló műsornak. Sejthetitek, hogy ez az egész nálam nagyon kasza közelben van. Szívem szerint kaszálnám, de megfogadtam, hogy kitartok az évad végéig aztán döntök a sorsáról. Nem tudom, hogy egyszerűen hol romlott el a sorozat, de a karakterek egyszerűen egydimenziósak lettek és semennyi feszültséget, izgalmat nem tudnak az egészbe belevinni. A 12. rész után bizakodtam, hogy na végre ez megint jó lesz. A francokat azt hittem, hogy bealszom ezen a részen, ahogy a 13. részen is, bár most jól jönne, tekintve, hogy nem alszom mostanában túl sokat. Tudjátok ez, azért fáj, mert az első 3 évadon jól szórakoztam, ahhoz képest most a minőség a béka feneke alatt. Tovább spoilerezem.

Ugye a 12. részben kiderült, hogy Ezra A, ami tényleg egy WTF?-húzás volt. Mondjuk logikus lépés volt, mivel az írók nem kezdtek vele semmit, így értelmet nyert a figura, viszont számtalan kérdés felvetődik az emberben az Ariaval való kapcsolata miatt. A 13. részben pedig meglepő módon feltűnt az élő Allison, ami nem is lepett meg. Hát a Halloween-i rész hatásvadász volt, ami egy gagyi B-kategóriás horrorra emlékeztet. Allison-ra igazából most haragszanak a lányok, mert álszent és eddig nem lépett kapcsolatba velük. Oké, elismerem a harag a részükről nagyon is jogos, hisz hirtelen kell most neki a legjobb barátnői segítsége. Én mondjuk még mindig nem értem, hogyha szörnyű személynek tartották akkor is, minek barátkoztak vele. Közben nyomoztak, hogy ki van Ali sírjában egy hasonló csaj valószínű. Igazából a történet szempontjából nincs jelentősége, hisz az volt a lényeg, hogy meglett Allison naplója a lányok titkaival. Tudjátok mit, ez sem tud már érdekelni.

A magánéleti szálak meg egyszerűen súlytalanok voltak. Egy sort drámázott Hannah Caleb miatt, aki ugye Ravenswood-ban tengeti a mindennapjait. Elég hülyén váltak el. Hát nem tudott ez szíven érinteni. Emily számomra még mindig rém unalmas, ahogy Paige-dzsel azt sem tudják hogy állnak. Spencer és Toby kis magánhadjárata igazából érdekesnek tűnik, de egyszerűen ezt sem tud lekötni, hiába tűnt érdekesnek ez az első részben. Közben Spencer apja is be akar itt kavarni. Mondjuk nem gondoltam, hogy egy cég mágnást két kamasz meg tud ijeszteni. Hú, kirakom az internetre, csődbe mész. Aria is totál érdektelen, viszont most kimondottan élveztem, ahogy Ezra fűzte őt egy kicsit dobtak a jeleneteken. 

A egyetlen üzenetet küldött. Egyszer ijesztett rá a lányokra. Azonban számomra nagyon furcsa volt nézni a mostani részt, hogy tudtam Ezra az. Valahogy nekem ehhez adott valami plusztöltet, ahhoz képest, hogy az Ezrat játszó színész számomra elég semmilyen. A rész csúcspontja Mona szereplése volt, aki kínosan keveset volt képernyőn. Nagyon tetszett az Ezra-val közös beszélgetése. Olyan volt, mintha Mona tudna valamit. Sajnos az egyik legjobb karakter, de nagyon elhanyagolják az évadban. Emiatt mondom azt, hogy csak rossz volt a rész, nem borzasztó. Legalább apró pozitívumok voltak, annak ellenére, hogy a történet nem haladt előre. Lehet, hogy a legközelebbi jó rész a finálé lesz. Inkább az lenne, mint régen, hogy lenne 22 jó rész és két rossz (félévad finálé, évadzáró), ahelyett, hogy így elaltatnak.

Összességében: 10/3
Ez egy unalmas rész volt, ezért volt rossz, viszont legalább akadt egy-két érdekesebb pontja köszönhetően Ezra-nak és az elhanyagolt Mona-nak. Tudom, hogy elég negatív hangvételű lett a kritikám, de mikroszkóppal kellett keresgélnem az apróságokat, amik tetszettek. A rész nézése olyan volt, hogy 5 percként néztem, hogy mennyit kell még ezzel szenvednem. Szomorú, hogy így elromlott ez az egész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése