Oldalak

2014. január 5., vasárnap

The Good Wife: az 1. évadról

 

A The Good Wife hasonló típusú sorozat, mint a Scandal, így gondoltam, hogy belevágok, mert hátha megfog. Más sorozattal ellentétben az ünnepek miatt nem sikerült olyan hamar az 1. évad végére érne, de eljutottam a végére. Egyelőre annyit ért el, hogy kezdem megszeretni, ezért is vagyok ezzel az egésszel nehéz helyzetben, mert látom, hogy ez egy minőségi széria, mégis valami nekem hiányzott belőle a Scandal-lal szemben, pedig gyakorlatilag kiszolgálta az igényeimet. Ehhez azonban mégsem úgy állok, mint a Trónok Harcához, hogy túlhypeoltnak tartom amellett, hogy jó. Úgy érzem, hogy még tovább fogja növelni a téteket és még izgalmasabb lehet. Szóval a potenciált látom benne, amit bizonyított az 1. évadban, mégis van van valami...

Alicia Florrick férjét letartóztatták, mert állítólag szexért cserébe visszaélt a hatalmával, így a főhősnőnek szembe kell néznie a férje ballépésével és le kell nyelnie a békát. Mivel Peter a dutyiban van, ezért újra munkába kell állnia, így megkeresi egy régi barátját, aki felveszi a cégéhez ügyvédbojtárnak. Ott azonban versenyezni kell, hogy megtartsa állását, közben otthon is helyt kell állnia. Ezenkívül megismerjük a főbb karaktereket.

Alapvetően ez egy jogi sorozat, mégsem olyan kavarós, mint a Scandal. Itt sokkal inkább a heti eseteken van a hangsúly, amik között akadnak érdekesek, mint a feleséggyilkos, a gyógyszercéget perlők, a lefizetett emberek vagy a megerőszakolt lány. Igazából ezek között vannak hétköznapi tragédiák és az örökségért való harc. Kb. itt is úgy megy az egész, mint bármelyik CBS sorozatban az ügyvédek nyomoznak, kutatnak, hogy az ügyfelük nyerjen, közben Kalinda szerzi meg a döntő információkat. Szerintem jól bemutatják az ügyvédi munkát. Tetszenek, hogy az ügyek sem egyszerűen feketék vagy fehérek.

 

A CBS többi nyomozós sorozatával szemben, itt sokkal hangsúlyosabb a magánéleti szál és ez a heti ügyekkel jól összefűzik, így halad előre a sztori. Engem személy szerint ez a rész néha sokkal jobban érdekel, bár az ügyvédek harcai is a maguk módján szórakoztatóak. Többnyire Alicia és az ő családja van itt előtérben, hisz ő a főszereplő. Személy szerint nekem tetszett az évad főszála, ami Peter és a gonosz Államügyész bácsi közötti harc volt, hogy ezek gyakorlatilag egymást akarták kicsinálni. Közben akadt egy szerelmi szál, amit szerintem szépen érzékeltettek és engem megfogtak vele. Az tetszett, hogy ezt a vonalat nem vitték túlzás. Bizonyos sorozatok tanulhatnának.
 

Alicia egy számomra végtelenül szimpatikus főszereplőnő és látjuk, hogy milyen karakterfejlődést mutat. Ő egy olyan nő, akinek mindennél fontosabb a családja, akikért bármit megtenne, ezért tesz olyan lépéseket, amiket. Az egyszerű, félénk anyukából egy kemény jó ügyvéd vált az évad folyamán. Én amúgy a döntéseit meg tudtam érteni. Amúgy nagyon is csodáltam az erejét, főként, hogy kitartott a férje mellett, aki megalázta és, azt remélte, hogy minden a régi lehet, mégis ott volt neki. Itt jön a cím, hogy ő egy jó feleség.

A többi karakter is nagyrészt szimpatikus volt. Garry-t is kedveltem, annak ellenére, hogy néhol egoistának tűnt. Mondjuk, nem tudom, hogy miért lepődött meg Alicia lépésén a fináléban. Ő most lesz igazán, hogy átállt a Sötét Oldalra. Sally-t nagyon megkedveltem olyan jó megmozdulásai voltak, és már maga a karakter is üdítő volt. Jó, hogy adtak neki magánéletet. Will-t is bírom, hát jobban, mint Petert. Kíváncsi vagyok, hogy milyen piszkos ügyei vannak. Amúgy Sally mellett a titokzatos Kalinda volt a másik kedvencem. Egyszerűen szeretném tudni a titkait. Amúgy meleg? Mert volt egy pletyka egy tévéműsorban, amiben szó volt arról, hogy valaki leszbikus az irodában és olyan volt az arca, mintha attól félne, hogy lebukna. Mondjuk ebben manapság, főként Amerikában, nincs semmi szégyellnivaló.

Hiába vélekednek ennyire pozitívan a sorozatról, mert nekem valami hiányérzetem a sorozattal kapcsolatban. Valahogy nem láttam még meg benne a pluszt, az odaláncoló erőt. Igazából azt érzem, hogy ebben még több van, amit későbbre tartogatnak. Mégis merem azt állítani, hogy kezdem az egészet megszeretni.

Összességében: 10/8
A hiányérzet ennyit jelent nálam, viszont történetvezetés, szereplők és színészek terén príma az egész. A mellékszereplők közül még ki sem emeltem Peter női ügyvédjét vagy Illajt, Peter menedzserét, aki némi humorral szolgáltak nekünk. Amúgy szerencsére nem túl komoly az egész, mert némi humorral megfűszerezik az egészet, aminek köszönhetően sokszor elmosolyodtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése