Oldalak

2014. július 5., szombat

The Flash: Pilot



A The Flash a legvártabb őszi újoncom, amire október 7-ig várni kellene, azonban hála az internet csodájának a pilotja valahogyan kikerült az internetre. Valami olyasmit olvastam, hogy a befektetők (?) körében lett szétküldve, akik közül valamelyik vicces kedvében kitette az internetre a mi szerencsénkre. Hemzseg a hibáktól a pilot, én mégis imádtam, amit bővebben le is írok. A sorozatot az Arrow alkotói felügyelik, így a Zöld Íjászban bemutatásra is került Barry Allen karaktere, amit a közönség pozitívan fogadott, plusz az ő vendégszereplésével készült két rész lett az anyasorozat 2. évadának két legnézettebb része. Sokan türelmetlenül várják az őszi kezdést, köztük én is. A pilot meg maximum vagy enyhíti vagy erősíti a várakozást.


Az anyasorozatban megismert Barry Allen-re épül, aki miután Starling City-i kiruccanása után hazaér, belecsap a villám, kómába esik, aznap este pedig bekapcsolták a Central City részecskegyorsítóját, azonban valami elromlott, így mindenféle elemek szabadultak egy vihar formájában. A cselekmény fonalát kilenc hónappal később vesszük fel, amikor Barry felébred, és furcsa dolgokat vesz észre magán, hogy a világ túl lassú hozzáképest, így felfedezi szuper képességét. Egyelőre az alapfelállás heti ügyes rosszfiú, közben több átkötő szál, mint Barry anyjának gyilkosa vagy a professzor titka.


Barry karaktere aranyos, mivel egy kicsit gyerekesnek tűnik, viszont mély érzésű srác, akinek nehéz gyerekkora volt. Én az Arrow 2x08 és 2x09 részében imádtam, mert egy teljesen friss srác volt ott is, ahogy mondták Felicity férfimásának felel meg, még Felicity-vel szívesen randizott volna. A pilotban egyedül az ő figuráját sikerült elmélyíteni, hisz megjelennek a kétségek a képessége miatt, aztán ott van a drámai háttértörténet vagy a bűnüldözés. Tele van lehetőségekkel a jelleme és a története miatt, úgyhogy akadnak itt kiaknázandó dolgok.

Grant Austin nagyszerű választás volt. Csatlakozhat a CW jó színészeinek táborához okkal. Barry olyasmi, mint Felicity, úgyhogy hasonlóan, mégis jobban kell teljesítenie, hisz főszereplőként nem kedélyjavítóként kell működnie, hisz akad itt bőven dráma. Eddig Grant jelesre vizsgázott nálam, ugyanis a börtönös jelenetben kitűnően játszott. Azért az sem utolsó szempont, hogy nem egy szépfiú, inkább kisfiúsan bájos srác, emellett Stephen Amell-hez képest nyeszlett. Neki a túl sok izom nem is állna jól, bár kicsit raktak rá, de a nyurgaság jobban áll neki.


Barry mélyítése mellett szembetűnő a többi karakter papírmasésága egyelőre. Az zavart leginkább, hogy túl sok időt adtak Iris-nek, aki Barry legjobb barátja, mivel együtt nőttek fel, itt lesz valami szerelmi fronton, főként, hogy el kezdték belénk sulykolni a mindennél jobban ismerlek dumát, mint Laurel esetén. A készítők szeretnék, húgy elfogadjam őket párként, pedig egyelőre túl sok kémia közöttük nincsen. Amúgy Iris-szel nincs magával bajom, csak túlzóan sok játékidőt kap, amikor a pasiügyei a legkevésbé sem érdekelnek. Egyedül ő nem tud Barry képességéről.

A két tudóspalánta közül Ciscon kellemes elszórakoztam, Caitlin viselkedését pedig érthetővé tették, azonban még sokkal több információ kellene róluk, hisz egy folyton pörgő és egy durcás tudóst láttok, ezen kívül Iris apja is semmilyen volt. Egyelőre a labor főnöke, a két tudós főnöke tűnik érdekesnek, főként, hogy hozzáköthető a rész végi egyik csavar, valahogy kapcsolódik az időhöz, rajta kívül Barry apját is megismerném szívesebben. Amúgy az ő kapcsolatuk nagyon tetszik, ahogy továbbra is szereti és hisz neki.


A rész maga nagyon túlzsúfoltra sikeredett, ugyanis mindent látszólag egy rész alatt el akartak intézni a készítők, mert megtörténik Barry hőssé válása, mindenki kiv. Iris tud a titkáról. Engem zavart, hogy alig ismeri Ciscot és Caitlint máris barátként hivatkozik rájuk, meg a nyomozóbácsi elég hamar képbe került, egy halom mellékdráma el lett kerülve, azonban kicsit túl gyors ez, hisz az Arrow-ban Lance nem tud erről. Az Arrow-val szemben úgy látszik ezt gyorsan meg akarták oldani, hogy a többi szállal foglalkozzanak.

A koncepció maga jó lehet, hogy csupa metaember mászkál az utcán, viszont tudjuk, hogy az ilyen heti ügyek unalomba fulladhatnak, hisz mindenki tudja, hogy Barry le fog számolni, talán itt is jobban fog érvényesülni a főszál, mint az Arrow 2. évadában. Szerencse, hogy a képregényvilág tele van mindenféle képességű alakkal. Remélem, hogy sok crosscovert fogunk kapni a Zöld Íjásszal, mert Stephen Amell cameója nagyot ütött, főként a jelenet végén lévő kis mondatocska, úgy is azt álmodtam, hogy Felicity átugrott segíteni nekik, hát kéne egy kis állóvíz felkavarása.


Összességében: 10/6

Ha nagyon elfogultan pontoznék, akkor kihoztam volna 10/10-re csakis Barry miatt, viszont kell egy viszonyítási pont, hát innen az út már csak felfelé (vagy lefele vezethet). A sorozat sikerét illetően nincsenek kétségeim, hisz sokan várják, plusz az előzetest eddig kilenc millióan látták YouTube-on. Valamelyik sorozatot ezután nem folytatnám, de igazából nagyjából minden működött, viszont nagyon kell még egyengetni az utat. Amúgy úgy tűnik, hogy van saját stílusa a szériának.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése