Oldalak

2013. július 3., szerda

Skins: a 3. évadról

Az elmúlt egy hétben nagyon elvoltam tunyulva sorozatnézéssel, írással és olvasással, fogjuk arra, hogy az elmúlt két hétben ütközött ki rajtam az egész éves hajtás. Hiába tanul jól az ember, még így is leszívják az energiáit. Itt mentegetőzöm, pedig egyszerűbb magyarázatom van, lusta voltam. Mindenkinek van egy pontja, amikor megmozdulni sincs kedve. Mondjuk kár volt szerintem ennyit várnom a Skins 3. évadával, mert kicsit elhalványultak az emlékeim, bár tudom, hogy mik nem tetszettek és mit szerettem, bár a pontszám megvan. Enyhén spoileres lehet...

Az alkotók szerintem bátrak voltak, hogy lemerték váltani az egész szereplőgárdát és új arcokat hoztak be a sorozatba, hát elég nagy kockázata vannak az egésznek, és, hát aki mer az nyer, hisz talán ez a két szezon volt a legnézettebb, pedig szerintem az első generáció a legjobb, bár lehet, hogy ha őket láttam volna, ők lennének a kedvenceim. Az új arcok többségében szimpatikusak voltak, csak sikerült egy kiállhatatlan és egy idegesítő figurát megalkotniuk, akiket legszívesebben megöltem volna. Ja, rühelltem Cookot, aki nekem Tony és Chris keresztezése volt, röhögtem rajta, csak az a tipikusan mindenkin átgázolónak tűnő személy, Pandora naivitása, megmozdulásai idegesítettek, minden értelmes mondata után szét tudtam volna verni egy serpenyővel. Mindenki keresztezése volt az előző évadokból ismert srácok figuráinak. Az tetszett, hogy a banda több lányból állt és kevés fiúból, egy kis feminizmus. Én Emilyt és Naomit bírtam a románcuk miatt, ahogy próbálták elfogadni a másságukat és a határozottság útjára lépő JJ is szimpatikus volt. Azért tudnak a készítők jó emberi drámákat még írni, hisz megint előtérben volt a család, a személyes kapcsolatok, amiket érdekes volt megfigyelni és a beteg poénokból nem volt hiány, ezért tudtam, hogy még mindig a Skinst nézem. Sikerült sajnos behozni ide egy idegesítő maffiavezért, aki engem Rumpelstilskin benarkózott változatára emlékeztet. Szerintem ez paródiája volt az amerikai gengsztereknek, csak nálam hatástalan volt.

A szerelmi háromszög nekem hatástalan volt, hogy Effie miatt összevesznek, aztán kibékülnek. Valahogy az előző évad drámája nekem jobban működött, mert talán jobban szerettem Tonyt és Sidet, míg Freddie a tipikus szépfiúnak tűnő és Cook meg a seggfej, bár a fináléban egész vicces volt :) Effiet sem kedveltem, hogy ő a titokzatos, őt senki sem megértő lány. Nem tudom, hogy volt közönség kedvenc, amikor csak les. Sajnáltam, hogy a finálét rájuk szánták.

Összességében: 10/7
Ha az előző zsenialitásához mérem, ahol nagyon nem volt senki, akit utáltam volna és idegesített volna, plusz a semmit nem érő szerelmi háromszög és a gengszter, akkor jogosnak érzem a levonást. Az a szerencséjük, hogy még mindig tudnak abszurdan viccesek lenni és voltak érdekes sztorik, így hogyan hagyhatnám abba, úgyhogy majd jön a 4. szezon miután végignéztem a Misfits 4. etapjat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése