Oldalak

2013. október 28., hétfő

Reign: Pilot

Az őszi pilot felhozatalból nagyon keveset konkrétan kettőt láttam, de a Reign-t mindenképpen meg akartam nézni, mert egyrészt emiatt nem rendelték be a The Selection-t, másrészt kosztümös dráma. Mondjuk nem volt az biztató tény, hogy a The CW rendelt be, ahol sajnos nagyon szeretnek ráfeküdni a szerelmi kavarodásokra, pedig érdekes, hogy a 3 legnézettebb sorozata közül, csak egy ilyen. Sajnos a félelmeim valamennyire beigazolódtak, emiatt nem is igazán tudom hova rakni a Reign-t, viszont a 2. rész megkapja az esélyt. Amúgy nem igazán megy jó nézettséggel, mert nem igazán tudta a The Vampire Diaries felvezetését megtartani és innen nem hiszem, hogy fel tudja az adatait tornázni. Valahogy ami a TVD mögött megy sorozat, az mindig elbukik. Oké, tavaly a Beauty and The Beast valami elfogadhatót produkált, viszont most hétfőn siralmas adatokat szállít. 

1557-ben járunk Franciaországban, ahol a fiatal skót királynő, Stuart Mária egy kolostorban nevelkedik. Az ő szülei és a francia királyi pár elhatározták a kislány gyerekkorában, hogy hozzámegy Francis-hoz, a francia trónörököshöz. Az esküvő napjának közeledtével beköltözik a francia királyi udvarba, ahol vonzalmat érez Francis, de a király törvénytelen gyereke, Sebastian iránt is. Közben az ifjú lány életére is törnek. A pilotban zajlottak az események, úgyhogy nagyon nem unatkoztam.

Túl szappanos volt nekem. Valószínű a felvázolt szerelmi háromszög miatt, mert én ezeket unom, azért egy csókot sem sütöttek el. Gyakorlatilag mindkét srácba hamar belezúgott, bár az egyik erősen tiltakozott ellene. Az udvarlányok viselkedése nem korhoz illő. Úgy viselkednek, mint a mai viháncoló csitrik, hát azt hittem annál a pontnál lekapcsolom a részt. Akkoriban hogy is mondjam valamiféle tisztelet és tartás jellemző volt az emberekre. Már azon sem lepődtem volna meg, hogyha egy okos telefont nyomnak ezeknek a kezében. A végén pedig amit a Lola nevű csaj művelt, bár így már a 16. században éreztem magam. Tényleg igaz, hogy ez egy középkori tinisorozat.

A karakterek nem annyira sablonok, mégis nekem elég tipikusak. Vegyük Sebastiant, aki a rosszfiú, mindent nőt megkapó, de a szeretett nőért bármit feladó férfi, mégis szimpatizáltam vele, mert visszahozta az ifjú királynő kutyáját. Tudom, hogy ez már egyértelmű jelzés. Francis a jófiú, aki mégsem annyira az. Azt mondta, hogy nem hasonlítanak a testvérével, pedig szerintem vannak közös vonásaik nők terén. Azért egy kicsit jól rávilágítottak arra, hogy ő is szívesebben csinálna mást, mint, hogy uralkodjon. Az viszont nem jött be, hogy Mary-t ennyire eltaszította, pedig láthatóan van szikra.
El kell ismernem, hogy Mary nem egy nebáncsvirág. Egy igazi uralkodónőhöz mérve van tartása, határozott elképzelései, magyarán feminista karakter, aki elfogadja azt a tényt, hogy férjhez kell mennie, viszont nem csinálták belőle egy hisztis csajszit, hanem az önállósága miatt inkább szimpatikus lett. Adelaide Kane egész jól belerázódott a szerepébe.
A Sebastian és Mary és a Francia és Mary páros között is megvan a szikra. Szóval élvezett volt mindegyikük közös jeleneit nézni. Igazából a folytatásban mindegyikükre látok reális esélyt.

A mellékszereplők közül nekem leginkább a francia királynő karaktere tetszik, főleg amikor kiderül, hogy mit tervez teljesen érthetően. Mondjuk nekem a végén az a jelenet emlékeztet az Arrow pilotjának a végére. Valójában ő szálak mozgatója. Nostradamus-ban is látok még potenciált. Amúgy eléggé megleptek, hogy ő is bekerült a történetbe. A király olyan tipikus francia, aki falta a nőket. Szerintem jó poén volt, hogy Mary megérkezésekor mellette állt a felesége és a szeretője is. Nyílt titok volt, hogy mit művel. Kíváncsi vagyok ki a titkos segítő.

CW-s sorozathoz képest a díszletek és a ruhák meglepően korhűek lettek. Tényleg az azt az érzetet keltette, mintha több 100 évvel ezelőtt lennék. Az instrumentális zene is ezt sugározta, viszont a popszámok hangulatgyilkosok voltak. Nem tudom ki találta ki, hogy egy középkori sorozatba modern gagyi popszámokat kell vinni.

Összességében: 10/6
Ha a modern dolgokat kihagynák egész jó lenne, azért a díszlet és a háttérben húzódó összeesküvés szerintem itt fog tartani engem. Az a baj, hogy az első rész tényleg felkeltette az érdeklődésem, ami miatt tényleg szeretném folytatni. Amúgy a színészi játék is egész jó volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése