Oldalak

2013. február 4., hétfő

The Carrie Diaries: Pilot


A sorozatról akkor értesültem, amikor a főszereplőt keresték, hiszen még akkor Miley Cyrus-fan voltam, és pletykálkodtak arról, hogy ex-Disney hercegnők kerülnek a főszerepekbe, de aztán egy különálló fejezetet csináltak Carrie Bradshaw-nak, akinek a tinédzser korába nyerhetünk betekintést. Olvastam három kritikát már a pilotról mielőtt megnéznem, ők magyar felirat nélkül nézték, mivel az én angoltudásom korlátolt felirattal biztonságban érezem magam. A véleményekhez visszatérve háromból kettő negatív volt, úgyhogy voltak sejtéseim persze engem ez nem befolyásolt, hiszen én már voltam úgy, hogy valamit alul értékelték vagy túlértékelték és én mást gondoltam. Amúgy így sem voltak elvárásaim. Tovább spoilerezem.


Carrie néhány hónapja elvesztette az édesanyját, a húga kiállhatatlan emiatt, ezután megy vissza a suliba, ahol megismertük a barátait és a tipikus amerikai iskolás kliséket. Apja, hogy kicsit kiszakítsa a megszokott környezetből, hogy feldolgozza a tragédiát gyakornoki állást szerez neki, amivel nem elégedett, ennek révén találkozott egy újságíró csajjal, aki szerinte rávezeti az élet nagy titkaira.


Sajnos a negatív hangvételű véleményeknek van alapja, mert a sorozatnak eredeti pillanata nincsen. Az egész rohadt sablonos, hogy van titkos szerelem (srác egész helyes), a sótlan gonosz csaj, a lúzer Carrie menővé avanzsálása, a szereplők. Szóval egy tucat tinifilm tipikus elemeit nyúlták le. Olyanok, amit már biztos mindenki legalább százszor látott már, amiért haragszik az ember, hiszen adott a '80-as évek ebből bármi kreatívabbat ki lehetett volna hozni és nem annyira kliséssé csinálni, így egy újabb totál felesleges tinisorozatot kaptunk a padlásra. A '80-as évek nem igazán érződik, nekem ez tök 21. századi.

Nincs varázsa az egésznek. Valahogy a sablonok ellenére sem volt igazán szórakoztató, hiszen 8x-szor legalább az időmúlását figyeltem. Szóval haladt a cselekmény, de totál érdektelen volt, főleg a vége zavart, amikor Carrie felnőttnek képzeli magát egy átbulizott óra után. Nem tudom, szerintem az anyja halálának kellett volna érettebbé tennie és érthetőbb is lett volna. Amúgy a szereplők közül Carrie olyan, mint a Szex és New York-ban a felnőtt énje, ő talán az egyedüli szimpatikus élettel teli figura. Van egy nem sztereotipizált meleg srác, aki próbálja elfogadni magát, róla csak azt akartam megjegyezni, hogy tudom felszínes, de a divatos öltözködéséből tudtam a nemi hovatartozását.

Összességében: 10/5
Nekem egy abszolút közepes kezdés és sorozat, le is írtam miért. Talán egy pillantást megér, maradok még néhány részig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése