Oldalak

2013. február 11., hétfő

Filmkritika: Valentin nap (2010)


Tegnap este adta az egyik kereskedelmi csatorna, így gondoltam újra megnézem, hogy kivesézhessem, hát már látom a hibáit. Eredetileg 2010-ben Taylor Swift miatt néztem meg, mert szeretem az énekesnő munkáját, és gondoltam, hogy ennyi sztár van benne biztos nem lehet rossz film. Szóval ennyi a bevezetés.


Tartalom: Valentin-nap a szerelmesek ünnepe, ám ez a nap sem mentes a feszült pillanatoktól, fordulópontoktól. Új kapcsolatok születnek, és régiek érnek véget, egy már véget ért kapcsolat elejtett fonalát épp ma veszik fel. Szerelmek, szakítások, újrakezdések. Morley (Jessica Alba), Liz (Anne Hathaway), Reed (Ashton Kutcher), Holden (Bradley Cooper), Kara (Jessica Biel), Kate (Julia Roberts) és a többiek a szerelem csapdájába estek, és nem tudják, hogyan másszanak ki belőle.


A felesleges szálak és a jelenetek a hibái a filmnek, mivel sok szereplő van egyik sem túl sok időt a vásznon, így elég összecsapottá válnak a részek és szükségtelen karakterek is vannak, amiket értek, hogy miért raktak bele, de anélkül is jól ment volna az egész, így a játékidőt húzták meg persze a szokásos romantikus kliséket alkalmazzák, így üvölt az egészről, hogy limonádé.


Nagyon sok karakter van, ami baj, hiszen ami tök jó potenciál szál van, azt egyáltalán nem bontják ki, a sablonosabbra fekszenek rá. (A színészek neveit írom, mert a szereplők neveit nem jegyeztem meg.) Jessica Bielt és Ashton Kutchert láttam szerintem legtöbbször, ami kár volt, mert ők a tipikus sablonok voltak minden szempontból és elég kiszámítható volt a történetük, persze aranyos volt, viszont Julia Roberts vagy a mellette utazó férfi a repülőgépen jobb is volt és érdekesebb, ebből külön filmet is elnéztem volna, jó eget rengető ott sem történik, de mégis az jó érzés fogott el Julia iránt a végén és, azért a sajnálat. Amúgy Anne Hatheway-t is nagyon bírtam, mert nála tök jó ötletet találtak ki, bár tudtam, hogy mi lesz a végén. Jamie Fox volt amúgy kedvencem, de nála a szerelem indokolatlan volt és nélküle is elment volna az egész, csakhogy ő volt a legnagyobb arc. 
,,-Mit gondol a Valentin napról? 
-Konkrétan rókázom tőle"
Ez volt a kedvenc párbeszédem. Most nem nagy poén, de olyan jól van előadva, hogy az ember elmosolyodik tőle. Amúgy a legjobb az egészben, hogy lehetett rajta szívből kacagni és szívmelengető volt, mert én a vége után romantikával és mosollyal telve keltem fel, úgyhogy Taylor Swift dalok hallgatása ment. Visszatérve a szereplők a tinédzserek sem nagyon kellettek, például aki miatt megnéztem az egyáltalán nem kellett bele, se Eric Dane, pedig ő nála is a történet jól ki volt találva. Ezt sajnálom az egészben, hogy sok jó rész volt benne, amit összecsaptak, és sok időt elpazaroltunk Ashton Kutcher-re és Jessica Biel-re, így lesznek a többiek feleslegesek. Amúgy a színészek hozták, amit kellett. Talán a Taylor-ok voltak a leggyengébbek, de ezt a kevés szerep hibájának tekintem.


Olvastam, hogy összehasonlították az Igazából szerelem-mel, amit sajnos én még mindig nem néztem, asszem' ez is hasonló szerelmes film. Szóval biztos jó és angol. Valami olyasmit is találtam, hogy a Valentin nap az amerikai megfelelője, bár szerintem az angolok biztos jobbat csináltak. Majd bepótolom.

Összességében: 10/7
Tipikus romantikus film, hiába van benne annyi szereplő és valószínűleg nem a legjobb, hiszen nálam a Minden végzet nehéz és a Micsoda nő! simán veri, viszont azt a sok negatív kommentet sem érdemli meg, hiszen van ennél rosszabb.

Megjegyzés: Köszönöm a több mint 500 látogatót! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése