Oldalak

2013. február 9., szombat

Les Revenants: Kritika az 1. évadról


Egy pozitív kritika elolvasása után vágtam bele a sorozatba, ami őszintén szólva nem is okozott csalódást. Sokan mondták, hogy a tavalyi szezon legjobb új sorozata, én nem néztem meg ezenkívül egyetlen új sorozatot sem, csak olvasgattam róluk, nem volt kedvem hozzá, viszont a francia zombik felkeltették az érdeklődésemet, hiszen a sztori, hogy egy halott lány visszatér, mintha mi sem történt volna, nekem érdekes alapszitunak tűnt. Tovább spoilerekkel folytatom...


A történet kezdetét nagyjából felvázoltam, viszont ennél sokkal összetettebb a dolog, mert többen is visszatértek a halálból, hogy felbolygassák nem szándékosan a szeretteik életét. Először a leírást olvasgatva azt hittem, hogy vígjáték, de ez egy dráma, egy nagyon jó dráma, hiszen a zombik visszatérésére a reakció tökéletes volt. A legtöbb szereplő nem hitt a szemének vagy sokkot kapott, amikor elhunyt valakije állt vele szemben, ha belegondolunk ez a valóságban is parás lenne. Mit csinálnék, hogyha a halott nagymamám szemben állna vele? Fogalmam sincs. Ez a helyzet nagyon erőssége.


A karakterek is emberi figurák voltak és szerintem a reakciójuk is teljesen emberi volt, bár nem mondom, hogy bárki nagyon közel állna a szívemhez talán Camille és a családja. Ott valami olyasmi jött le, hogy rendbe szeretnék hozni az életüket. Néha az egész nagyon élethűvé, feszültté vált meg stílusos és egyedi is lett, így nem egy tök átlagos sorozatot kap az ember. Az érzések igaziak lettek.

Az egyetlen hiba vagy nagy kérdőjel a sok megválaszolatlan kérdés, pedig az alkotó azt mondta, hogy az első évad végén teljes, lezárt lesz az egész. Nos, ez nem igaz. Lehet, hogy bennem van a hiba, de volt pár dolog, ami nem volt tiszta. Olyan érzésem volt, mintha a Lost-ot nézném, mert ott is rengeteg kérdést vetettek fel, amik nem lettek megválaszolva. Kérdések: Miért jelentek meg rothadó sebek az embereken? Ha csak a zombikon, azt azzal magyaráznám, mert halottak, viszont az élőkön is voltak. Miért tértek vissza a családjukhoz néhányan? Viktor miért hívta elő a "félelmeket" és hogyan csinálta meg, hiszen nem csak ő tért vissza a halálból? Annyi értelme volt, hogy továbbléptek azok, akinél ezt megcsinálta. Miért halt meg az idegesítő szomszéd cicás nő? Hová tűntek a fináléban a kint maradt halandók és holtak? Miért kellett egyeseket ismét elvinni? Szóval a folytatásban, ha lesz, örülnék, ha megtudnám a válaszokat.


A finálé elég jó lett, hiszen sikerült elérniük a szívemet, mert sok mindenkit sajnáltam, ugyanis az "elhurcolás" szívszorító lett és legalább azt megtudtam, hogy miért jöttek vissza a pokolból, bár írtam már feljebb, hogy még sok a nyitott kérdés. Azt a szintet hozta, amit a többi rész. Elég egységes sorozat minőség tekintetében. Aki a pörgős dolgokat szereti, annak nem ajánlom, mert ez lassú folyású sorozat.

Összességében: 10/8
Amiket néztem, azok közül a legeslegjobb volt, úgyhogy megvettek a folytatásra, de idióták Franciaországban, ugyanis csak 2014-ben lesz. Én 2013-ra vártam volna a második évadot, úgyhogy hálás vagyok. Pff.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése