Oldalak

2013. december 29., vasárnap

Misfits: Vége az 5. évadnak. Elbúcsúztak az őrültek.



A nyáron ledarált Misfits-re is sajnos lesújtott jogosan a kaszás, amit sajnálok, mert egész jól sikerült a lezáró szakasz. Aki olvasta a 4. évados kritikám tudja, hogy annyira nem húztam a számat az új bagázson, hisz remekül elszórakoztam az új arcok. Az évad első részében pedig mindenkit sikerült megszeretnem, annak ellenére, hogy még mindig egyeseket pótléknak éreztem, viszont sikerült számomra az első két évad hangulatát visszahozni az elején, viszont a végére komolykodás nekem túlságosan elrontotta a hangulatot, annyira nem, csak lehettek volna még lazábbak.

Mintha a készítők is visszataláltak volna valamennyire a helyes útra, mert megint voltak betegebbnél-betegebb ötletek. Célzok itt Alex képességére vagy a hipnotikus mellekre. Én ezért és a humorért szerettem meg ezt. Hát a humor az valami eszméletlenül jó megint. Mondjuk néha nem tudtam, hogy sírjak, nevessek vagy sírva nevessek, mert elhagyta egy ’Úristen!’ a számat. Szerintem ezekkel vissza sikerült hozni azt a Misfits-et, amiért én nyáron belekezdtem az egészbe.

A drámázás nálam néha átesett a ló túloldalára és ezekben voltak olyan húzások, amiken meglátszott, hogy az előző évadokból vették át, mint a Finnt oltogató két srác vagy az új szerelmi szál. Mégis akadtak érdekesebb sztorik, mint Abbie származását is megtudtuk. Amúgy nekem az új szerelmi szál is nagyon bejött, mert két olyan szereplő között alakult ki, akikre nem fogadtál volna, hogy egy pár lesznek, bár a 2. évados páros is ilyen volt. Én tudtam nekik szurkolni és értük izgulni. Bejött az is, hogy Rudy 2 kereste a saját útját. Ahogyan próbál elszakadni magától és saját álmokat találni. Aztán a terápiás csoportról még nem is beszéltem. Amúgy tök jópofa volt, hogy feltűnt újra a 2. évadból a videojátékos fazon, így enyhe nosztalgia is átfutott rajtam.

Szerintem most építették fel legjobban a főszálat a készítők, hisz szép lassan adagolták, aztán csattant az utolsó részben. Szerintem nem akkora spoiler, hogyha elárulom mi az. Rudy 2 kapott egy pulóvert, amin a jövő volt. Létrehozott egy szuperhős csapatot, akiknek ő a vezetője, inkább ez a tagok toborzásával foglalkozik és Rudy 2 jellemfejlődése a lényege az egészben, mert sok köze a végjátszmát leszámítva nincs a mi srácainkhoz.  Nekem ez tetszett eddig legjobban, a sorozatban. Sajnos, már nem lesz újabb évad, hogy ezt átugorják. Pedig szerintem akadna még benne potenciál, hisz végtelen számú képességet és ügyet ki lehetne találni.

Rudy még mindig a legnagyobb arc a bagázsban és tetszik, hogy nála is elkezdődött a felnőtté válás. Amúgy a családját is megismerhettük. Felfedezzük a hasonlóságot Rudy és az apja között. Még mindig iszonyú paraszt és hülyeségeket beszél, de ezért szeretjük. Muszáj kiemelni Joseph Gilgun játékát, hiszen mindkét Rudy-t zseniálisan hozza. Ez a srác nagy tehetség. Tényleg érdemes az angol színészeket figyelni. Jess szarkasztikus megjegyzéseit eléggé bírtam és maga a karakter is szerethetővé vált bizonyos dolgok miatt. Abbey elvolt, sokat nem adott hozzá a történethez. Mondott egy-két jó dolgot, ennyi volt a dolga. Finn pedig valami alternatív Simon, aki nem pupálódik ki hőssé. Ennek a srácnak olyan cselekvései és hisztijei vannak, hogy felvontam a szemöldökömet. Jókat derültem rajta. Azt bírtam, ahogy egymásnak feszültek Alexszel. Alex egy bunkó, mégis tudtam kedvelni, főleg, hogy végre jót tett. A képessége igen bizarr, ez a legtöbb komikum forrása.

Nálam mondjuk a felügyelőtiszt vitte a pálmát, amit ez a színész alakított, de ez a figura sem normális. Na, rajtam szakadtam a legjobbakat. Olyan megmozdulásai vannak, hogy tátva maradt a szám. Aki ezt kitalálta, az nem normális. Kíváncsi lennék, hogy az íróúrnak mi zajlik le a fejében, mert amik ebben a sorozatban előfordultak, azok egy kattant fazonra utalnak.

Összességében: 10/8
Nem gondoltam volna, hogy a végére ennyire összeszedik magukat, de egy nagyon jó záró etapot kaptunk, úgyhogy ennyit megérdemelte, annak ellenére, hogy újrahasználtak elemeket, de voltak remek új ötletek is, ami miatt tudtam, hogy mit nézek. Az évadzáró alatt el is sírtam magam. Komolyan mondom, hogy sajnálom az egész agyatlanságot. Tudnám még nézni pár évadig még. Ilyenkor jön az, hogy évadonként miért csak 6-8 rész volt. Mindegy. Misfits elment. Egy őrült, vicces, elmebeteg vígjátékdrámával kevesebb. Rest In Peace Misfits!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése