Oldalak

2013. december 22., vasárnap

Klipszemle

Beyoncé - XO


Beyoncé teljesen váratlanul megjelentett néhány hete az ötödik lemezét, ami simán az ő nevét viseli. Semmi reklám, semmilyen kislemezt nem adtak ki, mégis közel 800 ezer példányt talált gazdára az első héten. Most már érkeznek róla a kisfilmek. Az első ezek közül az XO, ami egyszerű szerelmes és fiatal szám. Valószínű nem ez az énekesnő legjobb videoklipje, mert teljesen szokványos szórakozó vidámparkos videó. Igazából színes és tele van élettel, amiben látszik, hogy ő boldog és még mindig szeret szórakozni. Ilyen kedv feldobós kisfilm.

Eminem ft. Rihanna - Monster


Eminemre az utóbbi három hónapban nagyon rá vagyok kattanva. Köszönhetően az új számainak, mert nemrég dobta piacra a sokadik lemezét, ami az idei év 2. legjobb eladását eredményezte. Nekem tetszik, mert vannak komolyabb és hülyéskedősebb számok. A Monster inkább az előbbi kategória, amiben leszámol a rapper a belső démonaival és pörög a nyelve. Meglepetésemre (vagy nem?) újra együttműködik Rihanna-val, akivel volt már egy közös duettjük, a Love the Way You Lie, ami 2010 egyik legnagyobb slágere. Szerintem az jobb, mint ez. Nekem főleg a tipikus popzene nem tetszik benne, de a refrén könnyen megjegyezhető. A klip viszont nagyon bejön, ahogy végigtekintjük Eminem karrierjének nagyobb és jelentősebb állomásait, ahogy végén bezárja a vad énjét. Hát a rapperkirálya visszatért emberek. Rihanna jelenléte korlátozott és felesleges is. Igazából ő díszítőelem, hogy pasik gyönyörködjenek, mert különösebben semmit sem csinál. Ennyi erővel a refrént énekelhetné a rapper.

Lorde - Team 


Lorde-ról néhányszor volt már szó, hisz ő az a lány, aki hirtelen a világ slágerlistáinak az élén találta magát. A legújabb kisfilmjét már nagyon vártam, ami a Team-hez készült. A videoklipet állítólag az énekesnő egyik álma inspirálta. Egy lepusztult társadalomban élnek a tinik egy csapatban a címhez hűen. Egy kicsit sötét és komor a képi világ, viszont nekem tetszik. Az az üzenet is, hogy a csapatot részesíti előnyben. Ez egy jó szám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése