Oldalak

2014. április 5., szombat

Arrow: Slade bosszúhadjárata

Az Arrow ismét két hetes szünetre vonul, ami miatt szívesen mennék a CW fejeseihez, hogy így mennyire kitolnak a nézővel. Fogalmam sincs, hogy miért döntöttek így, de addig kivesézem az eddig történteket. Én még mindig úgy gondolom, hogy ugyanazon a szinten van, mint amit el kezdett tavaly ősszel. Persze, megvannak a maga hibái a szériának (khm Laurel), de így is megvan benne a szerethetőség és az izgalom. Persze, az évad 16. és 17. része nem volt egy nagy eresztést, mert azért ennél jobbat tudnak az alkotók. Tovább spoilerezem.

Slade is in the ship. Értsd szó szerint és átvitt értelemben is, ugyanis drága Sladeünk megérkezett, hogy tönkretegye Oliver életét, akinek az ő leállítása már szinte megszállottság lett. Egyelőre főgonosznak szerintem tökéletes, sokkal jobban működik, mint tavaly Malcolm Marlyn, mert ő benne szerintem nem volt fantázia. Egyelőre Slade tökéletesen mozgatja a szálakat, és jó úton halad a bosszúja. Manu Bennett tökéletes főgonosz. Azért nagyon jó összetett terve van. Igazából nem úgy akarja elpusztítani Olivert, hogy megöli a családját, hanem el akarja érni, hogy mindenkit elveszítsen, mert ez hősünk legnagyobb félelme.

Azért hihetetlen, hogy Slade mekkora hatással van Oliverre, hisz ahogy már írtam rögeszmésen őt keresi. Az évad egyik legjobb epizódja szerintem a 2x15. Igaz, hogy különösebben nem történt semmi, de olyan szinten tapintani lehetett a feszültséget, hogy odaláncolta a nézőt. Kíváncsi vagyok, hogy Oliver összeomlása bekövetkezik-e, mert a 18. rész után azt látjuk, hogy egyelőre megkezdődött, hisz gyakorlatilag elvesztette Theat, akit mondjuk nem értem, hogy miért a bátyjára haragszik amiatt, hogy nem árulta, hogy egy tömeggyilkos az apja, Roy, aki megkérdőjelezte őt, meg egy ostoba javaslat miatt szakított Thea-val, Lance nyomozóbácsi, akit letartóztattak az Íjász miatt. Amúgy megmagyaráztam neki, hogy a bosszúja ostobaságból fakad egy picit.

Amúgy idén kt új csapattaggal is bővült a Team Arrow; Roy-jal és Sarah-val. Előbbit hanyagolták pár részig, azonban egész jól elvolt mostanáig. Sarah a társa lett Oliver-nek, mert együtt járnak terepre, sőt két epizódban központibb szerepet kapott. Amúgy többször lehetne Girl Power a sorozatban, ugyanis a Sarah és Felicity bromance tökéletesen működött. Szemben a Sarah-Laurel inkább idegesítő volt utóbbi "önzetlen" viselkedése miatt. Attól félek, hogy mivel már Laurel is tudja a titkot behozzák a csapatba, és lőnek Sarah-nak az évadzáróban. Miért lenne akkora tragédia Laurelt megölni? Nem érdekel, hogy a képregényben hogyan volt, amikor sokakat idegesít. Azért így sem kap korán annyi teret, bár Felicityt is visszafogták kicsit.

Azért még tudnak olyan húzásokat bedobni, ami miatt tudok reklamálni. Az egyik, hogy szerintem idióta húzás volt Roy és Thea szétszedése, mert a Mirakuru-val megtömött srác, pont miatta marad nyugodt, ő a biztos pont. Laurel beavatására nem éreztem szükséget, mert hisztis. Örülhet, a következő részben kutakodhat. Túl kevés Felicity. A 16. és 17. rész meg átlagosak voltak a beharangozók ellenére, de legalább kaptunk Diggle-ből egy kicsit többet. Amúgy egyedül én tartottam hülyeségnek azt, hogy Oliver Slade-t Thea elrablása miatt rendőrökhöz bevitette? Thea is szabadon elmehet, azért meghallgatja a sötét titkot a tesójáról.

Ezek ellenére szerintem még mindig toppon van a széria. Nem lehet azt elvárni, hogy mindent pont az én ízlésemnek megfelelően csináljanak. Amúgy az az érzésem, hogy kicsit túlzsúfolt a Team Arrow, hisz pár rész alatt 5 fősek lettek, így kis ritkítás ráférne. Mondjuk, ők azok a szereplők, akiknek halálát nem kívánom. Diggle és Felicity örök érvényű, úgyhogy ők nem mehetnek. Nekem a legjobban a rész végén lévő jelenet tetszett, hogy visszament a barlangba a szomorú, csalódott, dühös Oliver, és ott két barát (Felicity, Diggle) várta. Igazából szerintem ezzel megmutatták, hogy kikre számíthat igazán a hős. Még mindig úgy gondolom, hogy Felicity tudja a női barátai közül őt legjobban megérteni. Szóval ezzel azt sugallták, hogy na mégis csak ez az igazi csapat felállás.


Összességében: 10/7,5
Jobban kirajzolódtak idén a sorozat hibái, mégis azt mondom, hogy jelenleg talán ez a legnagyobb kedvencem, viszont örülök, hogy a történet egyáltalán nem áll egy helyben. Kíváncsi vagyok a következő részre, mert Felicity-féle ötlet lesz benne, plusz Slade látogatása várható a barlangban. Igazából nem tudom, hogy mit várjak, mert 70-80%-ban azt kapom, amit szeretnék. Mindenesetre nekem még mindig tetszik az irány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése