Oldalak

2014. április 21., hétfő

Veronica Mars: a 2. évadról

 

Veronica Mars-sal élvezett eltölteni az idegeskedő osztályozó előtti pillanatokat. Mindkettő előtt megnéztem egy-egy részt. Bizarr módon a vizsgán is úgy gondolkodtam, mint kedvenc nyomozónőm. Ezt azért jó leírni, mert meglátszik, hogy egy jó sorozatnak milyen jó hatása lehet. Például az idegeskedés levetése után működésbe hozta az eszemet. A 2. évad szerintem majdnem teljesen ugyanolyan, mint az első még mindig ugyanaz a szerethetőség a hibákkal együtt, bár talán most több zavaró apróság volt, mégis azt kell, hogy mondjam, így is tökéletesen helyt álltak.

A Veronica Mars-nak az volt a legnagyobb mázlija, hogy a CW fejesei közül egynek ez volt a kedvenc szériája. A furcsa az, hogy ma sima túlélő. Mindegy legalább egy szavazás által kapott egy lezáró filmet, emiatt vágtam bele, hisz nem szeretem a befejezetlen dolgokat. Ha belegondolok ez a legeslegjobb tinédzser sorozat, amit láttam a tévében. Pretty Little Liars? Ugyan, csak A miatt szenvednek . The Carrie Diaries? Sablonok. Vámpírnaplók? Őrlődés két pasi között. Nekem üdítő a VM.


A 2. évadban ezúttal két főszálat, ami összeáll az etap végére. Az egyik a buszos baleset, ami eléggé kísérti a hősnőnket, hisz elég sokáig magát érezte felelősnek. Meg kell, hogy mondjam, remekül volt felépítve, mint az előző évadban, hisz fenntartotta az érdeklődést, és a gyilkos személye szintén meglepő. Díjazom, hogy nem valami random karakter lett megint a bűnös, hanem a sorozatban elég sokszor feltűnő figura, amit még remekül meg is indokoltak, csak VM hagyta ott megint majdnem a fogát. A másik szál az egyik motorosbanda tag halála volt. Ezt a szálat inkább a srácoknak (Logan, Weevil) írták, hogy legyen szerepük. Aztán kibontakozott itt egy Romeo és Júlia kapcsolat, képbe kerültek a drogok. Annak ellenére, hogy jól volt megírva, annyira nem érdekelt, mert az erről kiderülő dolgok, csak elvették tőle a kedvem.
 
http://www.hwdyk.com/q/quizimage/veronicamarss2pt2.jpg


Veronica Mars ugyanaz a talpraesett, éles eszű, pimasz csajszi, akit tavaly megismerhettünk. Hozta a "tavalyi" formáját. Mondjuk, igaz, hogy a jól bevált receptet nem kell elrontani. Továbbra is ő a kulcsa a sorozatnak. Idén talán jobban be is láttunk a szívébe, mert volt egy számomra teljesen szimpatikus húzása, így nagyot nőtt a szemembe. Hihetetlen, hogy egy 18 éves lány mindent előbb megold, mint a rendőrség. A helyi seriff még mindig impotens, és szívesen behúznék neki. Keith is jó volt. Még mindig az apa-lánya közös pillanatok a legszórakoztatóbbak.

Idén új szereplőket, pontosabban főszereplővé előléptetteket üdvözölhettünk. A legnagyobb nyereség értelemszerűen Dick Casablancas, aki a tipikus seggfej volt, ezért is dobta fel a kedvem, bár péklapáttal leütnéd néha. Úgy érzem, hogy Logan szerepét vette át. Cassidy, az öccsi, aki szívatnak a srácok. Volt New York-ból importált übergazdag csajszi, aki szimpatikus és néha idegesítő. Az ő karakteréért haragszom, mert amennyi jelenet rá lett pazarolva, ahelyett lehetett volna Mac-re, aki egy színfolt. Mac sajnos keveset van a képernyőn, azonban az ember biztosan megjegyzi, mert a mellékszereplők közt ő a legjobb. Szerencsére, a 3. évadban már állandó.

Logan-t egészen megkedveltem az évad folyamán, mert olyan jó dumákat sütött el, plusz néha elég drámai. Igazából megértem, hogy miért olyan, amilyen. Nála a családja a felelős. Azért szurkoltam neki, nehogy kicsinálják. Weevil-nek azt hiszem, hogy valamennyire benőtt a feje lágya. Nagyon aranyos, hogy azért akart leérettségizni, mert megígérte a nagyijának. Wallace a tipikus legjobb barát és fekete srác, hogy ne legyen faji megkülönböztetés. Semmi kiemelkedő nincs benne, de elvan vele az ember. Mondjuk sajnáltam, amikor eltűnt néhány részre. A srácok továbbra se rúgnak karakterkidolgozottság szempontjából Veronica mellett labdába.
Még mindig ugyanolyan szerethető, mint az 1. évadban, és ugyanazok a hibák. Egyedüli változás, hogy komolyabb, felnőttebb lett, és, hogy két fő történetszál volt az évad folyamán. Még mindig van szappanosság az aranyos kategóriában. Szerintem még mindig zavaróan impotens a rendőrség. Tetszett, hogy a fináléban végül is szinte minden szálat elvarrtak az esetleges kasza esetén. Kár, hogy ez a 3. évadban nem valósult meg.


Összességében: 10/8
Ha tiniszériák között nézem, akkor egyértelműen 10/10. Amúgy még mindig remek kikapcsolódás, és Veronica még mindig egy példamutató főhősnő, hisz manapság elég sok szenvedő CW nőcike van, aki ráadásul semmit sem csinálnak. Megtörtént az érettségi, úgyhogy továbbmegyünk a felsőoktatásba. Remélem, ezt a szintet hozni fogja továbbra is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése