Oldalak

2014. április 22., kedd

Revenge: öt rész után



A Revenge egyike az ABC-n futó drámáknak, amik fényes nézettséggel kezdtek, azóta pedig erőseb visszaesett a Once Upon A Time-mal karöltve. Tavaly nyáron is tervezgettem, hogy megnézem, azonban érdekesebb ínyencségek akadtak fent a hálómon. Most egy gondolat miatt itt csücsül a gépemen. Nekem a Monte Cristo grófja-szerű sztori tetszik, meg a könyvet is olvastam, így egy esélyt megérdemel. A kritikák olyanok, hogy elején bizakodó, később folyamatos szidás a szappan miatt. Egyelőre úgy néz ki, hogy engem mindenképpen megtart.

Nem tudom, hogy valójában ki hogyan viszonyul a bosszútörténetekhez. Lehet egyesek megvetik, másoknak szórakoztató, érthető. Emily valószínű az intézetben nem a Bibliát olvasgatta, hisz nincs szó a megbocsátásról, csak a bosszúról. Meg lehet érteni, hogy miért vállalkozott erre a döntésre, hisz ártatlanul lecsukatták az apját, őt pedig árvává tették, bezáratták a javítóba, tönkretéve a gyerekkorát. Sokáig azt is hiszi, hogy az apja egy gyilkos, amíg el nem olvassa a naplóját, utána megfogadja, hogy tönkre teszi a bűnösöket. Van itt motiváció és a néző szimpátiáját is el lehet ezzel nyerni.

Emily Thorne erős pontja a sorozatnak, mert mesterien kitervelt mindent, felépített szépen magának egy kamu életet, Amanda Clarke nyomát pedig eltűntette, a bosszú tartja melegen. Szerintem egy erős, szimpatikus karakter, akivel nem húznék ujjat, mert ha őt megdobod kővel, bombát dob vissza. Szépen az ember bizalmába férkőzik, aztán huss, a padlón van az ellensége. Érdekelne, hogy hogyan sikerült az új személyiségét összerakni. Emily VanCamp nagyon jól hozza a figurát, egyrészt az új lány formája jó, nekem a kárörvendő jelek az arcán a kedvenceim. Nagyon jól elkapta, plusz van is miből dolgoznia.

A Grayson-házaspár a hibás leginkább Emily életének kisiklása miatt. Egyedül Victoria tűnik félelmetesnek, mert a színésznő jégkirálynőnek néz ki, plusz megfagy az ereimben a vér a rám néz azzal mindjárt megöllek pillantással és bájvigyorral, bár egyelőre nem tűnik ő sem egy túl izgalmas figurának. Conrad meg számomra teljesen unalmas. A gyerekeik és az ő kapcsolatuk szolgáltatja a drámát, viszont a kölykök is kétdimenziósak. A lány a tipikus lázadó, a fiú meg azért van, mert jóképű, bár hozzáköthető egy szimpatikus jelenet Emily manipulációjának köszönhetően.

A mellékszereplők közül számomra eddig Nolan a legmegnyerőbb, bár öntelt, magabiztos, viszont valahogy ő oldja fel a feszültséget a néző számára. Igazán szórakoztató figura. A szerep a tipikus barát, aki segít Emily-nek a háttérből. Az írók meg is magyarázták, hogy miért szállt be ő is a csatába. Néha túlságosan is kotnyeles, és azt hiszi, hogy pénzért mindent megszerezhet, azonban egy nagyon jó pontja az egésznek. Emily mellett talán őt sikerült még a legjobban megírni.

A fontosabb szereplők közé tartozik a Porter testvérpár, akik közül már előre egyértelmű, hogy Jack az igazi Emily számára. Szerintem elég átlátszó, mert majd lehet, hogy ő lesz az a pont, ami miatt hősnőnk nem lép át azon a határvonalon. Egyelőre szimpatikus, semmi extra, bár megállapítottam, hogy ő a legjobb pasi, mert erőt és biztonságot sugároz. Az öccse tipikus tinédzser, aki gazdag hölgyikét akarja megnyerni.

Engem zavar, hogy a bosszúhadjáraton kívül bevetnek egyéb szappanosítási technikákat. Itt van például a két kamasz kapcsolata, ami azért van, hogy legyen és kitöltse a játékidő egy részét, aztán a följebb említett Graynson családi konfliktusok is hidegen hagynak. Előre tudom, hogy kiderül Victoria Emily apjába szerelmes volt, mégis elárulta. Valahogy ez a vonal szerintem már túlságosan telenovellás.

Ha a történet a cselszövéses bosszú irányába halad, akkor elégedetten dörzsölöm a kezemet, mert a szereplők lelőhetik a magánéleti drámájukat. Sokkal jobban tetszik az, amikor Emily akciójával foglalkozunk, ami ráadásul egész korrektül van felépítve. Eddig legalábbis minden flottul megy számára. Ezzel egyetlen baj van, hogy muszáj lesz valamikor beütnie a krachnak, különben egy unalmas séma fog ismétlődni, mint a legtöbb nyomozós sorozatban.

Összességében: 10/6,5
A történet vérzik néhány sebből a szappanosság és a túlságosan érdektelen karakterek miatt, azonban a főszereplőnő és a csatlósa remekül van felépítve, ahogy a bosszú is nagyon szórakoztató az ember számára. Tetszik a sorozat helyszíne is és a viszonylag elfogadható színészi játék is. Mondjuk, nem tudom, hogy Robbie Amellt honnan kasztingolták, amikor sok tehetsége nincs a srácnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése