Oldalak

2014. június 5., csütörtök

Újoncok, amikbe tuti belenézek IV. - ABC

Az ABC korrekt nézettséggel fut a network adók között, annak ellenére, hogy az elmúlt években az legtöbb újonc szériájuk elvérzett. Egyedül a Resurrection, amit premierjekor 13 millióan néztek, aztán 7 millióan maradtak és a Marvel's Agents of Shield, ami a nagy márkanév ellenére nem igazán érdekelte a nézőket. Előbbiből talán a feléig néztem, viszont meguntam, a másiknál csak a pilotot próbáltam be, ami unalmas volt. Szerencsére a Scandal a szerintem romló minőségében tudta növelni a nézettségét, a Grey's Anatomy tisztességgel tartja magát, a Once Upon A Time csökkent, de 18-49-ben erős és a Modern Family a második legnézettebb szitkom kint. Így is ráférne azért a vérfrissítés.

Tőlük is szinte az összes újoncra kíváncsi vagyok a drámák terén. Egyes egyedül a szintén Marveles Agent Carter nem érdekel, mert számomra az első próbálkozásuk nem volt nyerő, így azt sem akarom bepróbálni. Mozifilmek terén a Marel tarol, míg a tévében a DC parádézik, hisz több DC adaptáció is érkezik. Ígéretesnek tűnik a felhozatal. Amúgy érdekes, hogy a The CW-t leszámítva mindenhol egy csomó krimit berendeltek, amikre kíváncsi vagyok, ha nem egy jól bevált sémát követnek.

American Crime


 
Sztori: Egy fiatal párt megtámadnak otthonukban Kaliforniában – a háborús veterán férfi meghal, a felesége élete egy hajszálon függ. A négy szülő csodában reménykedik, miközben letartóztatnak négy gyanúsítottat. Az ügy pedig igencsak indulatokat kavar a közösségben, s előhozza a rejtett feszültségeket a rasszista törésvonalak mentén. A sorozat az áldozatok szemszögéből meséli el a történetet.
Szerintem: A nyomozós szériák közül mindenképpen ennek sikerült a legérdekesebben a történetleírása. Ütős lehet az az alapkoncepció, hogy az áldozatok szemszögéből nézzük végig az eseményeket. Ahogy nézem társadalmi felhangot is kapni fog. Ez megkapja a maximális várási fokot 10/10.

Forever


 
Sztori: New York menő halottkémjéről, aki halhatatlan – 35 évesen “halt meg” először, úgy 200 éve. Azóta kutatja, hogy mitől van ez a képessége. Az évek során rengeteget tapasztalt, így mostanra már nagyon jó megfigyelőképességgel rendelkezik, tökéletesen olvas az emberekben, legyenek azok élők vagy holtak, erre figyel fel egy nyomozónő, aki a segítségét kéri az ügyeihez, miközben fokozatosan megismerjük a főhős múltját.
Szerintem: A halhatatlan emberek története nagyon érdekel engem, viszont attól tartok, hogy a női nyomozótárssal előbb-utóbb romantikus kapcsolatba kerülnek, amiknek alapvetően szurkolok, csak én is láttam már eleget. Plusz nem is tudom, hogy mennyire tudják megreformálni a műfajt, hisz elég sok nyomozós szériával árasztanak el minket ősszel, ez talán a halhatatlanság miatt emelkedhet ki a többi közül. Talán egyéb természetfeletti is beköszönt majd. Egyelőre 10/6 a várási fok.

How To Get Away With Murder


 
Sztori: Egy tanár és négy jogászhallgató, egy “Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot” elnevezésű szeminárium – és egy eset, mely során gyakorlatban is alkalmazni kényszerülnek a tanultakat.
Szerintem: A híres Shonda Rimes cégétől, amivel megkapta a csütörtök esti összes sávot, hisz akkor fut a Scandal és a Grey's Anatomy, amik tökéletes felvezetésül fognak szolgálni. Marha jó drámának tűnik ez az egész, hisz az elképzelés, hogy meg kell úszniuk egy gyilkosságot, már önmagában megér egy misét, viszont attól félek, hogy ezt is előbb-utóbb elrontják a szappannal, mint a Scandalt. Egyelőre 10/8.

Secrets and Lies


 
Sztori: Egy ausztrál sorozat alapján. Egy férfiról, aki az erdőben felfedezi a szomszédja gyerekének holttestét és ő válik gyanúsítottá. Az ügyben kirendelt nyomozónő pedig elkezdi felforgatni a kisváros életét a titkaik és hazugságaik felszínre hozásával. Senki nem áll gyanú fölött – a sorozat a családi életének felbolydulásával is megküzdeni kényszerülő főhős útját mutatja be, ahogy bizonyítani próbálja ártatlanságát.
Szerintem: Dráma, korrupció, titkok és hazugságok. Az amerikai kisváros mindig tökéletes alapanyag, főként egy krimiben, ahol könnyen ki lehet deríteni az emberek magánügyeit. Nekem az is tetszik, hogy végül is egy ártatlan embert húznak csőbe, akinek valószínű semmi köze nincs az egészhez. Az ausztrál sorozatok terén nem vagyok otthon, de rossz nem lehet. Indiana Evans is benne lesz. Egyelőre 10/7.

The Whispers


 
Sztori: Földönkívüliek szállják meg a Földet – a gyerekek segítségével érik el a világuralmat. Miközben a gyerekek öntudatlanul segítik az idegeneket, megindul a versenyfutás az emberiség megmentéséért.
Szerintem: Alapvetően messze elkerülöm a sci-fiket, ez a The 100-hoz hasonlóan a történettel megfogott engem, plusz elég egyedinek tűnik, azt leszámítva, hogy el akarják foglalni az ufók a világot. Mindenesetre Lily Rabe, aki az American Horror Story-ban brillírozott, itt fog boldogítani minket. Remélem, jó lesz 10/7.

Képek és tartalom forrása: sorozatjunkie.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése