Oldalak

2014. június 27., péntek

Young & Hungry: Pilot


Emily Osment újra a tévésorozatok világgal szemez, hisz a Hannah Montana-nak négy évig volt állandó főszereplője, több filmben is szerepelt, amik közül a Cyberbully-ban nyújtott alakításáért díjat is nyert, a zenei karrier meg nem vált be neki. Az ABC Family, ami elég jó komédiákat dob össze a mendemondák szerint, pedig új lehetőséget adott neki, ugyanis főszerepet kapott a Young & Hungry című sorozatban Jonathan Sadowski-val karöltve. Egyéb érdekesség a szériának, hogy a producere Ashley Tisdale, az egykori High School Musical főszereplő.

A pilot epizód viszonylag nem ért el rossz nézettséget, ugyanis 1.09 millióan voltak rá kíváncsiak, hát a többi vígjátéktól nem maradt el, hisz a csatorna másik ékességei a Baby Daddy vagy a Melissa & Joey inkább alul súrolják ezt számot, csakhogy a számok csökkenek a nyitó epizódok után, úgyhogy nem hiszem, hogy lesz itt egész évados berendelés. Mondjuk első blikkre nem is járna ki neki, amiről szó le is lesz. Ha azt vesszük a nyári pangásban, ez nem valami katasztrófa, hisz ilyenkor kevesebben néznek tévét. Majd meglátjuk, hogy a fejesek hogyan gondolják.

 


A történet szerint Gabi egy ételekről blogoló csaj, aki szeretné megkapni Josh Kaminski által felkínált szakács állást, akivel megindul közöttük valami. Közben le kell küzdeni az elé guruló akadályokat, amit Elliot jelent neki, viszont Yolanda támogatást jelent neki, ő a házvezetőnője Josh-nak. Aztán feltűnik a színen Josh barátnője és Gabi LB-je, Sofia, aki igyekszik mindenben tanácsokkal ellátni a barátnőjét.

Nem hiába nem nézek szitkomokat, mert a legtöbb esetben úgy gondolom, hogy egy kaptafára készülnek, aminek ékes bizonyítéka a Young & Hungry. Egy igazi közepes szitkom, hisz erőltettek poénok kerülnek felszínre, aminél a mezei néző többet is várna. Sokszor nekem nem volt kedvem röhögni rajta, pedig annyira próbálkoznak, azzal, hogy viccesek legyenek, viszont, ha valami nem működik, akkor többszöri próbálkozás után is nem biztos, hogy jó lesz. Külön haragudtam azért, hogy benyomták a műnevetéseket, mert azt sugallják, hogy ez egy poén volt érted. Amikor a képedbe mászik egy sorozat.


Maguk a szereplők is többnyire kliséhegyeknek tűnnek, amire maga a főszereplő, Josh és az ő asszisztense, Elliot karaktere a legékesebb példa. Josh-ra leginkább azt tudom mondani, hogy egy igazi papucs, szürke fickó. Néz az ember, hogy hogy a francba lehet neki ennyire jó barátnője. Elliot megtestesíti az összes ázsiaikról alkotott sztereotípiát, bár legalább nem úgy beszélt. Egyszerűen irritált a képernyőn töltött ideje. Azon gondolkodtam, hogy milyen módszerekkel végezzem ki, egyelőre a megforgatom benne a nagy kés jutott eszembe. Josh barátnőjét vetettem volna alá még mindenféle tortúrának, mert nagyon túl volt játszva.

Gabi karaktere nekem eléggé élettel telinek tűnik, viszont túl kevés ahhoz, hogy elcipelje ezt a hátán, mert még sincs elég szufla benne. Emily alakítása tetszett nekem. Kicsit ez a tűzről pattant figura szerintem passzolt nagyon hozzá. Yolanda és Sofia elég szimpatikus volt, főként utóbbihoz tartoznak a legjobb pillanatok, mint a főnökös vicc vagy a Hunger Games-szerű biztatás. Azonban mindegyikük csak karcolgatva van, hisz egyetlen jelzőt rájuk lehet húzni.


Elég alaposan céloztak arra, hogy a Gabi és Josh között működő kémiára vannak leginkább helyezve az alapok, így lesz itt egy tipikus romantikus szitkom. Kerülgetik egymást jó pár részen keresztül, aztán majd egyszer csak összejönnek, viszont a kapcsolatukat megakadályozza az gonosz barátnő. Valamiből hogyan süthet ennyire az átlagosság. A pilotot velük kapcsolatban úgy éreztem, hogy elsietik, mert szép lassan lehetett volna kibontani, másrészről szimpatikus volt, hogy nem tököltek, bár a vége utáni történés alapján időhúzás lesz.

Magából a sorozatból még a guilty pleasure élvezet is hiányzik, pedig jól jönne több olyan poén, ami annyira rossz, hogy már jó. A pilot epizód legtöbb részét legtöbbször kínosnak éreztem, bár annyi elmondható, hogy legalább a hangulat vidám volt, ők jól érezték magukat, és szépek voltak a bútorok. Egy ilyen lakás szívesen megnéznék magamnak én is.


Összességében: 10/4
A Young & Hungry továbberősítette az általános véleményemet a szitkomokról. Ez is egy tipikus olyan volt, hogy beállítja magát viccesnek, és a képedbe mászva mondja ezt neked, aztán követik gyengébb pillanatok egymást. Ha a Brooklyn 99-hoz viszonyítok, hát annak még a lába nyomába sem ér. Emily Osment szerintem ügyes a szerepében, viszont a karakterek szürkék, maximum egy jellegzetességet tudsz mindegyikről mondani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése