Oldalak

2014. június 22., vasárnap

Videoklip: Lana Del Rey - Shades of Cool


Lana Del Rey nem tétlenkedik, ugyanis egy hete látott napvilágot a harmadik lemeze, az Ultraviolence, ami azonnal a slágerlisták elejére került. Elárulom, hogy én azóta rongyosra hallgatom azt, mert egyszerűen zseniális lett. Tetszik, hogy több gitárt mertek használni és maga az anyag is mintha monumentálisabb lenne. Igazából hasonlít a hangzásvilág az elsőre, úgyhogy aki eddig is szerette Lana-t, ezután is fogja. Az énekesnő kislemezekkel sem tétlenkedik, ugyanis pár napja látott napvilágot a legújabb kisfilmje, a Shades of Cool-hoz. Sokáig abban a hitben éltem, hogy az Ultraviolence lesz a második kislemez vagy a Brooklyn Baby, mert előbbit hirdették. Természetesen ez a szám is nagyon tetszik nekem. Szokásos melankólia, hatásvadászat jellemzi, meg van benne valami plusz. Igazából egy támogató szerelmes szám, vagy is ennyit hámoztam ki a szövegből.

 
Lana videoklipjei elég jellegzetesek, mert látszik, hogy köze van hozzá, régi stílusú, művészi és vannak saját ötletei. Maga Lana több jelenetben is énekel, amik közül az én kedvencem, az, amikor úgy tűnik, mintha egy régi filmszalagot játszanának, bár nekem teljesen olyan hatású, mintha egy szellemet látnék. A klip története, amit megfejtettem, hogy az idős férfi a régi szerelmét gyászolja, akit ellökött magától, amit megbánt. El kellett gondolkodnom, hogy ezzel mit akartak kifejezni. Nekem szimpatikus húzás volt, hogy az énekesnő csak annyit mutatott magából, hogy bőven lehet szexinek nevezni, viszont visszafogottak voltak a ruhái. A fürdőruhája teljesen eltakarta a mellét.

Igazából teljesen méltó az énekesnő eddigi videoklipgráfiájához. Igazából tele van az album további potenciális slágerjelöltekkel, bár szerintem megint elég hasonlóra sikerültek, mint a Born to Die-on. Én szívem szerint a Brooklyn Baby-hez látnék egy klipet vagy a The Other Woman-hoz, utóbbi készülhetne a '20-as évek stílusában. Amúgy nem lehet oka panaszra Lana-nak a kislemezei jól teljesítenek, a lemez is, plusz a Summertime Sadness remixe óta hazájában is egyre több rajongója akad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése