Oldalak

2013. augusztus 3., szombat

Scandal: a 2. évadról

A múlt héten ledaráltam a Scandalt, és mit ne mondjak, hát majdnem tövig sikerült lerágnom a körmömet, mert baromi izgalmasra sikerült ezt az évadot írni, így azon gondolkodom, hogy ebből a harmadik évadra a mi a fenét lehet kihozni, plusz túl lehet-e ezt szárnyalni, hisz sok mindenért izgulhatunk. Tényleg kétségtelen, hogy ez az egyik legjobb dráma, ami valaha láttam. Shonda Rimes tud valamit, van valami csoda elixírje. Amúgy szerintem eddig a Botrány felülmúlja a Grace Klinikát, ami nálam nem kis teljesítmény. Látszik, hogy az amerikaiak is rá vannak kapva a cuccra, amit a kitűnő nézettség mutat a 18-49 éves korosztályban. Kíváncsi lennék, hogy az Universal-on milyen eredményekkel megy, bár rossz nem lehet. Ez egy politikai összeesküvéses, romantikus, mindenhol kavaró dráma, nem egy délutáni matiné, amin kikapcsolod az agyad és bambulsz rajta. 


Talán a sorozat sikere a változatosságának köszönhető, hisz van itt politika, dráma, szerelem, kis nyomozás és szimpatikus szereplők jó színészek által eljátszva. Először is a politikai összeesküvés nagyon tetszett, amikor kiderült, hogy mi húzódik a háttérben, és, hogy ki kit akar bemártani, ki a felelős, és mindenkire igyekeztek terelni a gyanút, ezért kapkodtam a fejed, hogy most kinek drukkoljak. Sikerül megteremteni a feszültséget a szereplők között és a szálaknak is érezzük a tétjét. Én azt vártam, hogy vajon összedől-e a kártyavár, amit gondos felépítettek. Defiance úgy tűnt, mintha le lenne zárva a 13. részben, de végül is a maradék nyolc részben végig jelen van.


Én a szerelmi szálat is imádtam, én elismerem, hogy teljes mértékben szurkolok Oliviaért és Fitzért, szeretném, hogy teljesen egymáséi legyenek. Oké, engem a jó romantikával egyszerűen meg lehet nyerni, mert van romantikus énem. Tényleg ez egy fajta Romeo és Júlia-féle kapcsolat, csak szerencsére senki sem adta be a kulcsot. Mondjuk engem zavart, hogy egyszer tervezik, hogy együtt lesznek, aztán bumm, valami közbejön, hogy nehogy egymás karjaiba boruljanak. Persze, itt ez a természetes, csak a néző végre szeretné már boldognak látni őket, aztán huss összeomlik minden. Egyedül pár részig nem szurkoltam a szál beteljesedésének, úgy a 13-16. rész között, csak nem mondom meg miért.


Meg kell említenem az évad abszolút kedvencét, Huck-ot, aki akkor érzelmi hullámvasutat, drámát produkált, hogy azonnal megszerettem, ami elég bizarr tekintve a régi foglalkozását. Teljesen jó volt, hogy kapott külön történetszálat, igazából köze van az évad másik főszálához, ami szintén érdekes. Megismerjük a nem túl szívderítő múltját, hogy milyen függősége van, hogy milyen ember valójában és a kapcsolatát Quinn-nel. Quinn és Huck az évad során barátok lett, Qiunn lett a jedilovag, Huck pedig a mestere, ugyanis sok mindent eltanult tőle a leányzó. Ő egy cégnek dolgozott, ennek a vállalkozásnak nagy szerepe lesz.


Most érzem azt, hogy mindegyik főbb szereplőt megkedveltem. Bírom a First Lady-t, aki önző akarnok, mégis szereti a férjét, így vannak pozitív pillanatai, Cyrus-t is, aki annyira nem rossz, a párja is szimpatikus, Harrison-t, aki sajnos nem kapott magánéleti szálat, de a megbízható második ember, Abby-t, aki ügyesen manipulatív, David Rosen, az államügyészt, aki a igazságot szolgálja, hoz egy meglepő döntést, Quinn-t, akinek el kezdett nagyon alakulgatni a jelleme, Oliviat is bírom, mert megvan a stílusa, néha az Elnök tudott kiakasztani, mert néha úgy viselkedett, mint egy duzzogó kisgyerek.

Szóval a forgatókönyv és a szálak alakulása számomra zseniális. Fokozott figyelmet kérünk az események követéséhez. Tényleg a pörgős párbeszédek is működnek és a magyar szinkron is jó lett, egyedül az Elnök hangja tiszteletet parancsolóbb az eredetiben. A sajátos operatőri munka is tökéletes, így van egy abszolút jellegzetessége az egésznek.

Összességében: 10/10
Az Elnök miatt vonni akartam le, de üsse kő megadom a maximumot. Igyekeztem nem spoilerezni, hátha valaki kedvet kap a sorozathoz ezután, ezért nem írtam a fináléról, mert információkkal telve lehetne még jobban felmagasztalni a sorozatot, úgyhogy tessék megnézni. Tényleg zseniális az egész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése